24 d'abril de 2017

11 + 1 RECOMANACIONS DEL DIRECTOR DEL D’A 2017

11 + 1 RECOMANACIONS DEL DIRECTOR DEL D’A 2017

Aquestes són les recomanacions de les pel·lis més insospitades i sorprenents de la mà del director del festival, els camins menys obvis per orientar-se entre els molts títols que ofereix aquest any el D’A.

Fixeur
Adrian Sitaru és un dels directors del nou cinema romanès que presentarà i parlarà amb el públic del D’A del seu nou film Fixeur, punyent retrat de la realitat social europea. Una proposta sobre “Europa, qué bonita eres”.

Kékszakállú
Un inquietant film inspirat en el Castillo de barba azul, l’única òpera de Bela Bartok. Onírica, màgica, inquietant.

A los niños la belleza
D’una bellesa rara i malaltissa, surrealista.

Los decentes
Radical i revolucionària, actitud contra l’establishment.

Paradise
De tot un clàssic i referent, Andrey Konchalovsky, Lleó de Plata al millor director a Venècia 2016, una potent i encertada revisió històrica de la Segona Guerra Mundial i del nazisme, amb un format que sorprendrà molt.

Le parc
França sempre ben representada, en aquest cas amb l’esbalaïdora naturalitat de Le parc. Un relat oníric, més sinistre que romàntic, sobre l’amor i la parella, en realitat com un whatsapp pot canviar-ho tot.

Ceux qui font les révolutions à moitié n’ont fait que se creuser un tombeau
Un descobriment total, un film amb el títol més llarg del festival d’acord amb la seva durada, un d’aquells films que donen sentit a tot un festival. Atenció a la seva radicalitat i a la seva concepció sonora i musical… Els joves fan la revolució amb la força de l’entrega, l’amor i el sexe.

Sao Jorge
La força penetrant de Sao Jorge, amb un protagonista a l’alçada de Matthias Schoenaerts a Bullhead, retrat d’un Portugal que lluita per no ser un PIG.

Playground
Una de les pel·lícules més contundents i polèmiques del 2016, tèrbola, cruel i violenta com a vegades poden ser els nens.

Rester vertical
D’Alain Guiradieu, reconegut director d’El desconocido del lago, i conegut per la seva valentia en mostrar el sexe i els sexes de forma tan natural com una baguette francesa.

The Student
I l’onzena recomanació:  la nova proposta del director de Traición i una de les revelacions de l’any.

Bonus track!

Focus Amat Escalante: El violent naturalisme de la vida i la mort. La forma més intel·ligent i suggeridora d’entendre l’univers personal d’un dels directors més interessants de Sud-amèrica i per entendre els mals que corroeixen la societat mexicana. A més, és la millor forma de contrarestar el protagonisme embafador de Donald Trump des de l’altra banda del mur.

#nousreferents #novesdireccions #noustalents #elmillorcinemacontemporani

Carlos R. Ríos
Director del D’A