JORNADA PROFESSIONAL: NOU TALENT | MIRADES EMERGENTS

JORNADA PROFESSIONAL: NOU TALENT | MIRADES EMERGENTS

IMPULSAR LA NOVA CREACIÓ DE CINEMA INDEPENDENT

Un dels trets distintius del D’A Film Festival Barcelona és donar suport als nous talents emergents, oferint-los la possibilitat de mostrar a la indústria i al públic els seus primers treballs i projectes. El festival manté la seva aposta per un compromís ferm amb les preocupacions i les problemàtiques principals del sector audiovisual i cinematogràfic actual i enforteix les activitats professionals del festival amb la jornada Nou talent | Mirades emergents i la col·laboració en aquest D’A 2018 amb el programa d’acompanyament i assessorament Acció Viver, dut a terme per Dones Visuals.

La jornada professional d’enguany, sota el títol Nou Talent | Mirades Emergents, proposa un programa de dos dies de taules rodones, diàlegs, espais de reunió i treball, al voltant del concepte de “nou talent”. Des del punt de vista de la creació, la producció, la distribució i des del panorama de festivals, s’analitzaran els diferents processos creatius, artístics i empresarials que incentiven la creació i el posicionament de projectes cinematogràfics de qualitat en el paisatge internacional.

Durant dos matins, sota la moderació d’Elena Neira (laotrapantalla.com), es desenvoluparan diferents col·loquis i ponències des de la mirada de productors que s’embarquen en nous projectes, distribuïdors que aposten per invertir en nou talent, festivals i labs que fomenten la creació i desenvolupament de projectes innovadors i de la resta d’agents que participen en la cadena de valor d’un film i n’acaben conformant les seves senyes d’identitat, la seva visibilitat i la seva explotació final.

Inscripció Jornada Professional

 

INFO PRÀCTICA

  • Dates: Dimecres 2 i dijous 3 de maig
  • Lloc: Fundació SGAE. Passeig Colom, 6. Barcelona
  • Contacte: joan@dafilmfestival.com
  • Inscripció gratuïta: Les inscripcions romandran obertes del 18 al 30 d’abril o fins completar l’aforament.

09:15-09:30 Acreditació d’inscrits

09:30-09:45 Benvinguda institucional

09:45-10:00 Introducció a la jornada
Elena Neira | La otra pantalla

10:00-11:00 Diàleg inaugural Nou talent |Mirades emergents
Jordi Balló | Universitat Pompeu Fabra
Luciano Barisone | Visions du Réel. Festival Intl. de Cinema Nyon

11:00-12:15 Detectar, impulsar i treballar el nou talent des de la producció
Valérie Delpierre | Inicia Films
Pablo Iraola | Ukbar Filmes
Adrià Monés | Sound and Fury Films
Aintza Serra | ESCAC

12:15-12:30 Pausa

12:30-13:45 El nou talent com a valor de mercat. L’ull del distribuïdor i del comprador
Pau Brunet | La Panda Productions
Ferran Herranz | La Aventura Audiovisual
Ania Jones | BTeam Pictures
María Rubín | Movistar+

13:45-14:00 Conclusions
Elena Neira | La otra pantalla

DIJOUS 3 DE MAIG

09:45-10:00 Benvinguda
Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya

10:00-10:45 El nou talent en l’era de les plataformes
Elena Neira | La otra pantalla

10:45-12:00 Programar i desenvolupar nou talent. Labs i festivals
Javier Martín | Berlinale · Cinéma du Réel · BIFF
Hebe Tabachnik | SIFF · PSIFF · DCW · Cine Latino Minneapolis Saint Paul
Agata Czerner | TorinoFilmLab

12:00-12:15 Pausa

12:15-13:30 Diàleg entre els cineastes Carla Simón i Lois Patiño
Moderat per Dones Visuals

13:30-14:00 Guia de recursos per a nous talents i creadors: Càpsules d’oportunitats
Dones Visuals – Fundació SGAE – Catalan Films

14:00-15:00 Cloenda
Còctel ofert per Catalan Films

Jordi Balló

Jordi Balló

Director del Màster de Documental de Creació de la UPF | Director d’exposicions del CCCB (1998-2011) on va impulsar exposicions com Erice-Kiarostami. Correspondències; Hammershoi i Dreyer; Totes les cartes. Correspondències fílmiques i Pasolini Roma. Actualment és professor de la UPF des d’on ha impulsat la carrera de joves cineastes, especialment noves directores, i trenta llargmetratges documentals amb títols com Mones com la Becky, En construcción, La Plaga o Penèlope.

Luciano Barisone

Luciano Barisone

Periodista, crític cinematogràfic i exdirector artístic del Festival Visions du Réel (Nyon) | Des de 1997 ha contribuït en nombrosos festivals de cinema internacionals, incloent el Festival de Locarno i el Festival de Venècia. El 2002, va fundar Alba Infinity Festival en el que ha tingut el paper de director artístic fins el 2007. Des de 2008 i durant dos anys va ser el director artístic del Festival dei Popoli de Florència i director de Visions du Réel a Nyon entre el 2011 i el 2017.

Pau Brunet

Pau Brunet

Productor executiu de Open Windows, 10,000 Km y Tierra firme, entre altres | Productor cinematogràfic, amb més de 10 títols i una llarga experiència en el camp de la coproducció i la distribució cinematogràfica. És un dels cofundadors de la productora radicada a Los Angeles, LA Panda Productions, on ha estat productor executiu de títols com 10,000Km, Open Windows i més recentment Tierra Firma, Grimsey i Nadie nos mira. De 2006 a 2016 Pau va ser l'editor de la web d'informació cinematogràfica, Boxoffice.es, pionera en l'anàlisi de resultats de taquilla a Espanya.

Agata Czerner

Agata Czerner

Project manager TorinoFilmLab | TorinoFilmLab és un laboratori internacional que durant tot l'any dona suport a talents emergents, amb especial atenció als que treballen en el seu primer i segon projecte de ficció, a través d'activitats de formació, desenvolupament, finançament i distribució. Han completat més de 80 pel·lícules des de la seva fundació el 2008. Al novembre, TFL organitza el seu mercat global de coproducció, on s'assignen als projectes participants, diverses subvencions de finançament i altres premis.

Valérie Delpierre

Valérie Delpierre

Productora de pel·lícules com Estiu 1993, Los desheredados i B entre altres | Inicia Films desenvolupa projectes amb especial atenció a les coproduccions internacionals i al desenvolupament de nous talents. Ha Produït pel·lícules com Thy father's chair d'Alex Lora (IDFA 2016), B, de Bárcenas de David Ilundain, Estiu 1993 de Carla Simón (Millor Òpera Prima de la Berlinale, la Biznaga d'Or del Festival de Màlaga, el Gaudí a millor Pel·lícula i la candidatura als Oscar) i el curt multipremiat Los desheredados, de Laura Ferrés. Actualment, desenvolupa Las niñas, llargmetratge de Pilar Palomero i Todos para uno de David Ilundain, entre d'altres.

Ferran Herranz

Ferran Herranz

Cofundador de la distribuïdora La Aventura Audiovisual i el segell Vial of Delicatessens | Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, ha treballat com a directiu en diverses distribuïdores cinematogràfiques (Manga, Vértice, Wide, Versus) i a la productora Nostromo, fins que cofunda la distribuïdora La Aventura Audiovisual i el segell underground Vial of Delicatessens. Ha produït diversos documentals, així com les quatre últimes pel·lícules de Jess Franco. Ha col·laborat en varies publicacions i és autor del llibre El Quijote y el cine (Cátedra).

Pablo Iraola

Pablo Iraola

Productor de Bonsai, Bridges of Sarajevo, Joaquim o The Surge entre altres | S’inicia en la prestigiosa productora llatinoamericana Patagonik Film Group l’any 2001. Responsable de l’estrena de més de 25 títols com Last Train (representant d’Uruguai als Academy Awards, 2002). A partir de 2008, crea Ukbar Filmes des d’on produeix films com Bonsai, de Cristian Jiménez; Bridges of Sarajevo, film omnibus de 13 directors com Jean-Luc Godard; The train of salt and sugar de Licinio Azevedo, estrenada a Locarno; Joaquim de Marcelo Gomes i The Surge de Daniela Thomas, estrenades a la Berlinale.

Ania Jones

Ania Jones

Cofundadora de Bteam Pictures | Després de treballar en distribuïdores com Manga Films o Vértice 360, cofunda Bteam Pictures, distribuïdora de cinema independent formada juntament amb Alex Lafuente i Lara Pérez. Inicien el seu projecte amb l’estrena de la película Tú y Yo de Bernando Bertolucci i es consoliden ràpidament com una de les principals distribuïdores independents amb títols com Lady Macbeth, Una mujer fantástica o Chesil Beach.

Javier Martín

Javier Martín

Delegat de la Berlinale i programador del Festival Cinéma du Réel (Paris) | Des de 2002 treballa al Forum des Images de l’Ajuntament de Paris. Expert avaluador dels projectes del Foro de Coproducción Europa-América Latina del Festival de San Sebastián i programador del BIFF (Bogotà). Va treballar en el sector de la producció i distribució cinematogràfica a França (1998-2001). Del 2006 al 2011 va formar part de la Quinzena de Realitzadors de Cannes, i va coordinar tres edicions del Encuentro Internacional de Escuelas de Cine del Festival de San Sebastián.

Adrià Monés

Adrià Monés

Productor de pel·lícules i sèries amb vocació d’autor. | Actualment desenvolupa projectes com La Ofrena de Ventura Durall, un projecte de serie true crime amb Justin Webster i dos llargmetratges de ficció amb el director uruguaià Álvaro Brechner, dos films del qual van optar als Òscar per Uruguay: Un mal día para pescar i Mr. Kaplan. Va ser productor executiu i director de coproduccions de Filmax (2011-2017). Ha produït films com l’última entrega de la saga REC, Muse de Jaume Balagueró i 100 metros de Marcel Barrena, nominada als Gaudí, Goya i Forqué.

Elena Neira

Elena Neira

Experta en màrqueting online, xarxes socials i tecnologia | Llicenciada en Dret i Comunicació Audiovisual. Especialitzada en nous models de distribució audiovisual. Ha treballat com a directora de màrqueting d'una distribuïdora cinematogràfica independent. En l'actualitat compagina la feina d'investigació amb la docència i la consultoria a empreses del sector. Membre de Innovación Audiovisual, portal de referència del sector.

Lois Patiño

Lois Patiño

Director i videoartista | Les seves pel·lícules han estat presentades en festivals com Locarno, Toronto, Rotterdam, Viennale i Cinema du Réel entre d'altres; i les seves videoinstal·lacions en centres d'art com MACBA, Copperfield Gallery de Londres o fires d'art com Paris Photo o ARCO Madrid. S'han realitzat focus sobre el seu treball a New York Film Festival, Flaherty Seminar i BAFICI, entre d'altres. Dins la seva filmografia cal destacar les premiades Montaña en sombra i Costa da Morte.

María Rubín

María Rubín

Responsable de cinema espanyol a Movistar+ | Llicenciada en Ciències de la Informació i amb un Màster en The Business of Television a NY. Desenvolupa la seva vida laboral a Canal+, actualment Movistar+. Durant la seva trajectòria professional ha desenvolupat activitats com operadora de continuïtat, productora d'informatius, directora de programes (La Noche + Corta, Opina, vota y disfruta, La Palma rueda) així com productora de programes internacionals. El 2008 comissaria el projecte Culturas amb motiu de l'Any Europeu del Diàleg Intercultural.

Aintza Serra

Aintza Serra

Directora curricular de l'ESCAC i del Departament de Guió | Aintza Serra forma part de l’equip de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya com a Directora curricular, cap del Departament de Guió i directora del programa de narrativa audiovisual para institutos CINEBASE. Productora de desenvolupament del programa Òpera prima i productora executiva de pel·lícules com Eva (2011), Tots volem el millor per a ella (2013) o Toro (2016).

Carla Simón

Carla Simón

Directora i guionista de films com Estiu 1993, entre altres | Directora revelació del panorama nacional. Graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona, Carla Simón va estudiar un any a la Universitat de Califòrnia i va acabar a Londres estudiant el Máster of Arts a la London Film School. Entre la seva filmografia cal destacar Lovers, Lipstick, Las pequeñas cosas i la multipremiada Estiu 1993, candidata espanyola als Òscars.

Hebe Tabachnik

Hebe Tabachnik

Programadora i assessora de festivals de cinema | Ha participat com a jurat, ponent i avaluadora de projectes en festivals d’EEUU, Llatinoamèrica, Europa, Israel i Xina. Programadora Senior dels Festivals de Seattle (SIFF) i Palms Spring (PSIFF) i Directora Artística de Cine Latino Minneapolis Saint Paul. Forma part del Consell Directiu de Dance Camera West (DCW). Ha treballat per Sundance, Los Angeles Film Festival i va ser la directora i productora del Festival de Guadalajara a Los Angeles (FICGinLA).