JORNADA PROFESSIONAL: LABS & HUBS

JORNADA PROFESSIONAL: LABS & HUBS

LABS & HUBS
Eines per al desenvolupament de projectes cinematogràfics

Un dels objectius principals del D’A Film Festival Barcelona és ser una eina més en el desenvolupament i promoció del cinema emergent actual. En les darreres jornades professionals del D’A i sota el títol Nou Talent | Mirades Emergents es va analitzar, des del punt de vista de la creació, la producció, la distribució; i des del panorama de festivals, els diferents processos que incentiven el desenvolupament i posicionament de projectes cinematogràfics de qualitat provinents de nou talent. En l’edició d’enguany, i com a contraplà de les darreres jornades, neix Labs & Hubs. Eines per al desenvolupament de projectes cinematogràfics.

Durant dos matins de col·loquis, taules rodones i espais de treball, es desenvoluparan diferents sessions on es debatran les dinàmiques i estratègies per enfortir, finançar i internacionalitzar produccions cinematogràfiques en estat de desenvolupament o preproducció, a partir d’un apropament de diverses iniciatives professionals i de formació. Davant el nou paper que els festivals de cinema independent han assumit els últims anys a l’hora de convertir-se en una peça més en l’engranatge d’eclosió de nous cineastes i nous cinemes, les jornades professionals del D’A 2019 refermen el seu compromís amb el nou talent emergent i amb les preocupacions principals del sector audiovisual i cinematogràfic.

INFO PRÀCTICA

  • Dates: Dilluns 29 i dimarts 30 d’abril de 2019
  • Lloc: Fundació SGAE. Passeig Colom, 6. Barcelona
  • Contacte: joan@dafilmfestival.com

PLACES ESGOTADES

 

DILLUNS 29 D’ABRIL

09:15 – 09:30 ACREDITACIÓ D’INSCRITS
09:30 – 09:45 BENVINGUDA
09:45 – 10:00 INTRODUCCIÓ A LA JORNADA
Elena Neira (La otra pantalla)
Un any més, la jornada serà moderada per Elena Neira, experta en màrqueting, tecnologia, distribució i promoció cinematogràfica.

10:00 – 11:00 INSIDE THE LAB. CINEASTES, PRODUCTORS I CIRCULACIÓ DE PROJECTES
Carla Simón (Cineasta) | Clara Roquet (Guionista i cineasta) | Sergi Moreno (Lastor Media)
Col·loqui entre cineastes i productors que han desenvolupat projectes a través de labs, residències, hubs d’indústria, mercats i espais de coproducció.

11:00 – 12:15 PROJECTA’T! DE LA INCUBADORA AL PRIMER CONTACTE AMB LA INDÚSTRIA
Andrea Stavenhagen (Festival de Morelia) | Gemma Vidal (The Screen/ECAM) | Víctor Iriarte (Tabakalera – Festival de Sant Sebastià)
Prenent com a exemple iniciatives de formació i acompanyament de projectes en format de residència de creació, lab o d’incubadora, es pretén treballar el paper i la dinàmica d’aquests formats per enfortir i consolidar noves propostes fílmiques.

12:15 – 12:30 Pausa

12:30 – 13:45 LABS & HUBS. THE IMPORTANCE OF SHARING A PROJECT, FUNDRAISING AND NETWORKING
Angelica Cantisani (TorinoFilmLab) | Inke Van Loocke (Festival de Rotterdam) | Jarmila Outratová (Festival de Cinema Documental de Jihlava)
La importància de compartir amb la indústria el procés creatiu i de constitució d’un projecte, així com la seva recerca de finançament, de coproducció i el seu accés a mercats per posicionar-se davant del panorama internacional amb un projecte de qualitat. (Activitat en anglès)

13:45 – 14:00 PRESENTACIÓ D’A FILM FESTIVAL BARCELONA I FUNDACIÓ CATALUNYA LA PEDRERA
Presentació del nou projecte entre el D’A Film Festival Barcelona i la Fundació Catalunya La Pedrera.

DIMARTS 30 D’ABRIL

10:00 – 10:30 PRESENTACIÓ DE LA LÍNIA DE DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES AUDIOVISUALS DE L’ICEC
Francisco Vargas, director de l’Àrea Audiovisual de l’ICEC

10:30 – 11:45 FESTIVALS DE CINEMA INDEPENDENT COM A ESTÍMUL DE NOUS PROJECTES
José Manuel Zamora (Abycine) | Patricia Sánchez (L’Alternativa) | Xavier Garcia Puerto (REC – Festival de Tarragona)
Anàlisi del paper dels festivals de cinema independent de l’estat en la dinamització i enfortiment de projectes cinematogràfics des de les primeres fases de creació d’un film.

11:45 – 12:00 Pausa

12:00 – 13:00 SAY IT LOUD! DESENVOLUPAMENT I COMUNICACIÓ DE PROJECTES CINEMATOGRÀFICS
Sandra Tapia (Arcadia Motion Pictures) | Javier Roiz (DeAPlaneta)
Col·loqui sobre com desenvolupar projectes en estat de preproducció mentre s’impulsa i es treballa la comunicació i promoció del film per afavorir-ne la seva internacionalització.

13:00 – 14:00 VERMUT I PRESENTACIÓ DEL DIRECTORI & COMUNITAT DE DONES VISUALS
Dones Visuals presenta Directori & Comunitat, l’eina que han desenvolupat amb l’objectiu de donar visibilitat i promoure el talent femení en tots els oficis relacionats amb el cinema i l’audiovisual.

 

Elena Neira

Elena Neira

Llicenciada en Dret i Comunicació Audiovisual. Especialitzada en nous models de distribució audiovisual. Ha treballat com a directora de màrqueting d'una distribuïdora cinematogràfica independent. En l'actualitat compagina la feina d'investigació amb la docència i la consultoria a empreses del sector. Membre de Innovación Audiovisual, portal de referència de la industria.

Carla Simón

Carla Simón

Directora revelació del panorama nacional. Graduada en Comunicació Audiovisual per la UAB, va estudiar un any a la Universitat de Califòrnia i va fer el Master of Arts a la London Film School. Entre la seva filmografia cal destacar Lovers, Lipstick, "Las pequeñas cosas" i la multipremiada "Estiu 1993", candidata espanyola als Oscars. Actualment desenvolupa el seu següent projecte "Alcarràs".

Carla Roquet

Carla Roquet

Guionista de llargmetratges com "10.000 km "(D'A 2014) de Carlos Marqués-Marcet; "Submarine" (2016) de Mounia Akl; o "Petra" (2018) de Jaime Rosales. També ha dirigit els premiats curtmetratges "El adiós" (2015) i "Les bones nenes" (D'A 2018). Dirigeix ​​diversos capítols de la sèrie de Netflix "Tijuana" (2019) i està desenvolupant el seu primer llargmetratge "Libertad".

Sergi Moreno

Sergi Moreno

Productor de títols com Els dies que vindran (D’A 2019), Tierra Firme i 10.000km (D’A 2014) de Carlos Marqués-Marcet, Petitet de Carles Bosch, Júlia Ist (D’A 2017), Les amigues de l’Àgata (D’A 2016), El rey borni de Marc Crehuet, Priorat de David Fernández de Castro, El adiós i Les bones nenes (D’A 2018) de Clara Roquet o La substància i Caracremada (D’A 2011) de Lluís Galter.

Gemma Vidal

Gemma Vidal

Ha treballat com a coordinadora de producció a Avalon, encarregada dels projectes de llargmetratges i sèries de TV. Prèviament va treballar en vendes internacionals, producció i programació de festivals internacionals. El seu últim treball com a productora és el curt Todas íbamos a ser reinas (2018), seleccionat a diferents festivals. Actualment està al capdavant de La Incubadora de The Screen/ECAM.

Andrea Stavenhagen

Andrea Stavenhagen

Després de treballar a IMCINE i al Festival de Guadalajara, va codirigir el Taller Morelia Lab. Actualment és delegada per a Llatinoamèrica i experta del Foro de Coproducción Europa-América Latina del Festival de Sant Sebastià, així com coordinadora de les iniciatives professionals del Festival de Morelia i programadora del Festival de San Cristóbal de las Casas, Mèxic.

Víctor Iriarte

Víctor Iriarte

Responsable del programa de cinema i audiovisual de Tabakalera, membre del comitè de selecció del Festival de Sant Sebastià i de la direcció acadèmica de la Elías Querejeta Zine Eskola. Ha combinat la programació amb la creació pròpia. Director de curtmetratges i del llargmetratge Invisible (2012) estrenat a FID Marsella. La seva obra com a artista s’ha presentat al Museu Reina Sofia i al MACBA, entre d’altres.

Angelica Cantisani

Angelica Cantisani

Neix a Milà el 1984. Graduada en Llengües Estrangeres a la Università Cattolica del Sacro Cuore a Milà; el 2008 obté un Màster en comunicació i promoció de cinema. El 2008 comença a treballar per a la Film Commission Torino Piemonte i des de 2011 és directora de l'oficina de l'Associació de Film Commissions europees. S'incorpora a TorinoFilmLab el 2016 com a Project Manager.

Inke Van Loocke

Inke Van Loocke

Inke Van Loocke treballa per al Festival Internacional de Cinema de Rotterdam en diverses funcions fins a formar part de l'equip IFFR PRO el 2011. Com a responsable de CineMart i del Rotterdam Lab, se centra en el disseny d'estratègies per a la innovació, el suport al talent i la creació de nous programes per a totes les activitats del IFFR Pro. Forma part del comitè de selecció de CineMart i del Hubert Bals Fund, és una de les expertes convidades del MIDPOINT i ha estat jurat en diversos festivals internacionals.

Jarmila Outratová

Jarmila Outratová

Jarmila Outratová comença la seva carrera com a responsable d'adquisicions i programes per HBO/Supermax Kids Channel. Després d'uns anys treballant per a una empresa de distribució britànica, va decidir establir el seu propi negoci centrat en la producció musical i la distribució internacional de cinema. Des de 2013 treballa com a Directora de l'Industry Office del Ji.hlava IDFF.

José Manuel Zamora

José Manuel Zamora

Productor, programador i fundador de Abycine. El 2016 posa en marxa Abycine Lanza-Mercado Audiovisual Independiente. Funda la Filmoteca d'Albacete i col·labora amb l'Acadèmia Espanyola, en el cicle Cine Indie Español. Produeix i impulsa projectes seleccionats en nombrosos festivals. Exerceix de Jurat en certàmens de referència i és membre de la comissió del pla estratègic de cultura de la Junta de Castella-la Manxa el 2016.

Patricia Sánchez

Patricia Sánchez

Va estudiar audiovisuals, antropologia i documentació. El 2007 va crear laudiovisual prod, empresa dedicada a la producció audiovisual i organització d'esdeveniments. Dirigeix ​​l'Alternativa Professionals, on s'organitzen activitats per a la indústria cinematogràfica, com jornades, pitchings, trobades i el Mentoring Projects. També és la responsable de les activitats d'escoles de cinema del festival.

Xavier García Puerto

Xavier García Puerto

Amb estudis d'Història de l'Art i Comunicació Audiovisual, conservació i curadoria, ha comissariat programes i exposicions a Brasil, Xina, Sèrbia, Mèxic, Israel, Rússia, EEUU o Eslovàquia i ha estat Jurat a festivals de Sud-àfrica, Hongria o França, incloent la Berlinale. És programador a Tallinn Black Nights, fundador de la distribuïdora El Sur Films i Director del Festival REC, on el 2014 van crear el Laboratori Primer Test.

Sandra Tapia

Sandra Tapia

Sandra Tapia ha participat com a productora executiva en nombroses pel·lícules d'Arcadia Motion Pictures entre les quals destaquen Viaje al cuarto de una madre (2018) de Celia Rico, Proyecto Lázaro (2016) de Mateo Gil, No llores, vuela (2014) de Claudia Llosa, Blancanieves (2012) de Pablo Berger o Blackthorn (2011) de Mateo Gil.

Javier Roiz

Javier Roiz

Javier Roiz Ortiz és llicenciat en Periodisme i Comunicació Audiovisual per la Universidad Carlos III de Madrid i titulat en el Màster de Film Business de l'ESCAC. Actualment treballa com a cap de premsa a DeAPlaneta on ha participat en el llançament de pel·lícules com 12 años de esclavitud (2013), La llamada (2017) o Hereditary (2018), entre moltes altres.