7 de Març de 2019

PRIMER AVANÇAMENT DE NOMS DEL D’A 2019!

PRIMER AVANÇAMENT DE NOMS DEL D’A 2019!

Entre les primeres confirmacions de la programació del D’A 2019 hi ha les dues noves pel·lícules de Hong Sang-soo -fidel com sempre a la seva cita anual amb el festival-, Grass i Hotel by the River, guanyadora del premi al millor actor i guió al Festival de Gijón i del premi al millor guió al Festival de Locarno. Dos directors premiats al D’A presenten nova pel·lícula en aquesta edició: d’una banda, Andrés Duque, guanyador del Premi Talents del D’A 2016 per Oleg y las raras artes, torna al festival amb Carelia: Internacional con monumento, una obra poètica i espiritual ambientada en un assentament a prop de la frontera entre Rússia i Finlàndia. Ryûsuke Hamaguchi, director de Happy Hour (premi del públic al D’A 2016), presenta Asako I & II, adaptació de la novel·la de Tomoka Shibasaki, una història d’amor juvenil que es va tornant cada cop més fosca i pertorbadora.

A la programació del D’A 2019 també hi trobem obres fonamentals que han marcat l’any al circuit de festivals, com la impactant Nuestro tiempo de Carlos Reygadas, estrenada a Venècia 2018 i que mostra un joc radical d’autoficció al voltant d’un triangle amorós i la masculinitat tòxica que se’n desprèn. També podrem veure una de les obres més importants de l’any: An Elephant Sitting Still, primera i última pel·lícula del cineasta xinès Hu Bo, mort de forma prematura als 29 anys. Un impressionant retrat de gairebé quatre hores que mostra quatre històries creuades, crues i poc autocomplaents, a la Xina contemporània, i que ha guanyat premis a la Berlinale, a Hong Kong i a IndieLisboa. Roberto Minervini torna al festival amb la seva cinquena pel·lícula, What You Gonna Do When the World’s on Fire?, que com les anteriors obres del director hibrida ficció i documental en el retrat de les vides d’uns personatges afroamericans que lluiten per la justícia i la supervivència al sud dels Estats Units.

L’actriu i directora Valeria Bruni Tedeschi -que va inaugurar el D’A 2014- presenta la seva nova pel·lícula, La casa de verano, una mirada sarcàstica a una família burgesa que s’assembla bastant a la de la cineasta. Dues altres pel·lícules dirigides per dones protagonitzen aquesta nova edició del D’A Film Festival: Tarde para morir jovent de Dominga Sotomayor, que es va endur als festivals de Locarno i de Gijón el premi a millor direcció amb una coming-of-age coral que s’ubica al Xile de principis dels noranta, i Paul Sanchez est revenu! de Patricia Mazuy, una de les pel·lícules més inclassificables de la temporada, una comèdia extravagant protagonitzada per Laurent Lafitte (Elle).

Completa aquest primer avançament del D’A 2019, al qual s’incorporaran en les properes setmanes nous noms que completaran una programació de més de cent títols d’arreu del món, Love me not, la nova pel·lícula de Lluís Miñarro, coescrita amb Sergi Belbel i amb un repartiment de luxe que inclou intèrprets com Lola Dueñas, Ingrid García-Johnsson, Francesc Orella o el cineasta Oliver Laxe. Ben Wheatley, l’iconoclasta director de Free Fire o Turistas, torna al festival amb Happy New Year, Colin Burstead, una tragicomèdia negra protagonitzada per un home que veu com perilla la seva posició com a líder d’una família nombrosa. Per tancar aquest primer avançament del D’A 2019, The Mountain de Rick Alverson, director d’obres tan radicals com The Comedy (2011) o Entertainment (2015), protagonitzada per Tye Sheridan, Jeff Goldblum i Denis Lavant, una pel·lícula enigmàtica i magnètica que reflexiona sobre la manipulació i la passivitat contemporànies de forma brutal i devastadora.

UNA REVOLUCIÓ EN PRESENT

22 d'Abril de 2019

Ni excepció, ni quota ni presència convidada. Les directores ja no són minoria i estan canviant el present del cinema.…