5 de Maig de 2018

ELS GUARDONS D’A 2018 PREMIEN DUES DIRECTORES

ELS GUARDONS D’A 2018 PREMIEN DUES DIRECTORES

El jurat de la secció oficial del festival otorga el premi Talents -dotat amb 6000 euros- a Village Rockstars dirigida per la directora Rima Das “per la seva lluminositat i sencillesa en el retrat del pas a la pubertad d’una nena d’un poble de l’Índia al llarg de les estacions”. El jurat oficial del festival ha estat format per Pablo Derqui, actor de cinema, teatre i televisió, Lois Patiño, cineasta i videoartista, i Hebe Tabachnick, programadora del Festival Internacional de Cinema de Seattle i directora artística del festival Cine Latino de Minneapolis Saint Paul. El premi Talents es concedeix al millor film de la secció del mateix nom, formada per obres de directors amb menys de dos films en la seva filmografia.

El jurat del premi Talents ha concedit també dues mencions: al film 3/4 del director búlgar Ilian Metev “per la seva creativitat en la posada en escena i l’ús de la paraula en la construcció de la quotidianitat d’una família”, i a la pel·lícula catalana Con el viento de la directora Meritxell Colell “per la rellevància d’una història que ens fa reflexionar sobre les responsabilitat que impliquen els vincles de sang”.

El jurat de la crítica, format per Ignasi Franch, Daniel Jiménez Pulido i Daniel Pérez Pamies, i concedit amb la col·laboració de l’ACCEC (Associació Catalana de Crítica i Escriptura Cinematogràfica) concedeix el Premi de la crítica a Trinta lumes de la directora Diana Toucedo “pel seu diàleg entre el cinema fantàstic i el documental, conjurant fantasmes i capturant formes de vida en perill d’extinció”.

El jurat de la crítica ha fet també una menció al film Ava de la directora iraniana-canadenca Sadaf Foroughi “pel seu domini d’una tradició cinematogràfica i per incorporar un estimulant dispositiu visual al seu retrat social”.

Aquest any es concedeix per primer cop el Premi del Públic Sala Jove, l’espai dissenyat especialment per a un públic de 16 a 25 anys que, amb els seus vots, ha considerat Night is Short, Walk on Girl, el film anime de Masaaki Yuasa, la millor pel·lícula de la secció Sala Jove.

El Premi del Públic, concedit a partir de les votacions dels espectadors a totes les pel·lícules del festival, s’ha concedit al film italià A Ciambra de Jonas Carpignano. Precisament, aquest film es podrà veure dins el  Tour D’A 2018, que comença el dia 8 de maig i que portarà una selecció de films del festival a nou poblacions catalanes i vuit ciutats de la resta de l’estat.