5 de Maig de 2019

PALMARÉS D’A 2019

PALMARÉS D’A 2019

El jurat oficial de la novena edició del D’A Film Festival Barcelona ha concedit el Premi Talents D’A 2019, dotat amb 10.000 euros a la millor pel·lícula, a Familia submergida de la directora argentina María Alché “per fer del duel un trànsit personal en un context familiar caòtic i lluminós, i aconseguir una mirada tan original com a entranyable d’una dona en pausa”. El jurat l’han format Andrea Stavenhagen (programadora), Vanesa Fernández Guerra (de ZINEBI-Festival Internacional de Cinema Documental i Curtmetratge de Bilbao) i Sergi Pérez (director de cinema i docent en la ESCAC).

El jurat Un Impulso Colectivo concedeix el Premi OpenECAM del D’A 2019, dotat amb la cessió de les instal·lacions i material tècnic de la ECAM –Escola de Cinematografia i de l’Audiovisual de la Comunitat de Madrid, al film Hamada d’Eloy Domíguez Serén per “una posada en escena elegant i lluminosa, que qüestiona la utopia de l’emigració”. Igualment ha concedit una menció al film Young & Beautiful de la directora Marina Lameiro per “la frescor amb què pren el pols a una generació des de la llibertat d’elecció de vida, l’honestedat i el sentit de l’humor”. El jurat Un Impulso Colectivo l’han format María Rubín  (responsable de cinema espanyol en Movistar+), Serrana Torres (productora) i Gemma Vidal (responsable del programa de desenvolupament de llargmetratges La Incubadora de The Screen/ECAM).

El Premi Movistar+ del D’A 2019, que suposa l’adquisició dels drets d’emissió per part de Movistar+ per un import de 12.000 € d’una de les pel·lícules de la secció Un Impulso Colectivo, es concedeix a la pel·lícula Letters to Paul Morrissey d’Armand Rovira per “ser un viatge hipnòtic pel cap alt profund d’uns turmentats protagonistes que atrapa des del primer moment per l’exigència i bellesa de la seva proposta cinematogràfica”.

El jurat de la crítica format per Vanessa Agut, Jesús González i Ana Uslenghi concedeix el Premi de la Crítica D’A 2019, atorgat amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Crítica i Escriptura Cinematogràfica – ACCEC, a Familia submergida de María Alché. Així mateix, ha concedit una menció al film francès Sophia Antipolis de Virgil Vernier.

El Premi del públic al millor film del festival, concedit a partir dels vots dels assistents a les sessions, ha estat per al film xinès An Elephant Sitting Still de Hu Bo. El Premi del públic de la secció Sala Jove D’A ha recaigut en la pel·lícula d’animació Ruben Brandt, Collector del director eslovè Milorad Krstic. El Premi del públic al millor curt ha estat per a Suc de síndria de la directora Irene Moray. El Premi del públic a la millor pel·lícula del festival es coneixerà el diumenge.