13 d'Abril de 2018

CURT D’A 2018

CURT D’A 2018

Prenent el relleu de les directores de Les amigues de l’Àgata (Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius, Marta Verheyen), Albert Serra i Matías Piñeiro, aquest any el curt D’A 2018 ha estat dirigit per Carla Simón (la directora d’Estiu 1993, que va clausurar el D’A 2017 i que des d’aleshores ha guanyat 28 premis). Carla Simón ha remenat entre les pel·lícules familiars per fer aquesta peça misteriosa i carregada de simbolisme, amb música d’Ernest Pipó.

En les seves pròpies paraules: “És meravellós quan la vida queda impresa en el cinema, donant-nos la possibilitat d’immortalitzar els gestos que defineixen les relacions, el temps que dibuixa un context o la llum i el color d’una atmosfera concreta. Els vídeos familiars són petits tresors d’un valor incalculable, que d’alguna manera demostren com la matèria prima del cinema pot ser la nostra propia vida.

La meva primera aproximació a l’art cinematogràfic va ser, precisament, retratant moments de la meva família. Les imatges que aquí presento, però, van ser filmades quan jo encara no havia nascut, durant la primera comunió de la meva tieta. Descobrir-les va suposar una gran revelació, aquella que et permet observar el record apropiat del que t’han explicat, permetent-te viure un fragment del passat d’aquells que més estimes i d’aquells que ja no hi són”.