9 de Maig de 2020

PREMIS D’A 2020!

PREMIS D’A 2020!

La pel·lícula islandesa Un blanco, blanco día, del director Hlynur Pálmason, ha guanyat el premi Talents a la millor pel·lícula de la secció del mateix nom, que acull obres de directors amb menys de tres films a la seva filmografia. El premi està dotat amb 10 000 euros. Un blanco, blanco día és un thriller amb aires existencials que s’ha convertit en una de les sensacions del cinema islandès recent. El jurat ha destacat de la pel·lícula “la seva precisa i emocionant representació de la ràbia enmig del gel. Una pel·lícula plena d’idees. Cinema poderós i proper”.

El jurat, format per Belén Funes (directora de La hija de un ladrón), José Luis Cienfuegos (director del Festival de Cine Europeo de Sevilla) i Javier Giner (director i guionista), han concedit a més una menció al film britànic Nocturnal, de la directora Nathalie Biancheri, una història tensa amb una gran interpretació de Cosmo Jarvis (Lady Macbeth).

El jurat de la crítica, format per Imma Merino, Anna Petrus i Ramón Alfonso, han concedit el Premi de la crítica, concedit amb la col·laboració de l’ACCEC (Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica) a la pel·lícula algeriana Abou Leila, el debut en la direcció d’Amin Sidi-Boumédine, una de les pel·lícules més contundents i hipnòtiques de la temporada, ambientada a l’Algèria de 1994, sacsejada pels atemptats terroristes. El jurat també ha concedit una menció al film espanyol La Mami, de la directora Laura Herrero Garvin, un fantàstic documental ambientat en un dels cabarets més mítics de Ciutat de Mèxic.

El públic del D’A 2020, amb els seus vots a través de la plataforma de Filmin, ha considerat que les millors pel·lícules del festival han estat el llargmetratge My Mexican Bretzel de Núria Giménez i el millor curt ha estat Ni oblit ni perdó de Jordi Boquet.

#DA2020 #I♡DA 

RECOMANADOR DE PEL·LIS!

30 d'Abril de 2020

A Filmin han preparat un recomanador divertit i personalitzat que tria la pel·li ideal del festival per a tu! Nosaltres…