8 d'Abril de 2020

EL D’A 2020 APOSTA PEL CINEMA INDEPENDENT ESPANYOL I CATALÀ

EL D’A 2020 APOSTA PEL CINEMA INDEPENDENT ESPANYOL I CATALÀ

Un dels trets distintius del D’A Film Festival Barcelona és la seva atenció especial al cinema espanyol i català fet al marge de la indústria, amb pel·lícules inquietes, radicals i independents a les quals sovint els costa trobar encaix a les cartelleres dels cinemes. Així doncs, en aquesta nova edició del festival, trobarem pel·lícules com My Mexican Bretzel, de Núria Giménez, guanyadora a Rotterdam 2020 del premi Found Footage, o poderosos debuts com L’educación sentimental, de Jorge Juárez, retrat generacional en primera persona sobre els anys de la crisi, o la comèdia minimalista Violeta no coge el ascensor, de Mamen Díaz.

També es podran veure al D’A 2020 pel·lícules de vells coneguts del festival, com La reina de los lagartos, el retorn dels Burnin’ Percebes amb una comèdia romàntica totalment marciana i un repartiment de luxe format per Bruna Cusí, Javier Botet, Ivan Labanda, Miki Esparbé i Roger Coma. Tampoc podia faltar a la seva cita anual amb el D’A Film Festival Barcelona un dels nostres directors fetitxe, Marc Ferrer, que estrena el seu migmetratge El corazón rojo, ambientat en el D’A 2019 amb Louis Garrel com a peculiar McGuffin i les aparicions d’Hidrogenesse i Masoniería.

També es podran veure alguns dels curts més destacats de l’any com Leyenda dorada, dels directors de culte Chema García Ibarra (La disco resplandece, Uranes) i Ion de Sosa (Sueñan los androides), estrenat a la Berlinale 2019. També cal destacar Panteres, de la directora Èrika Sánchez, una de les sorpreses de l’últim festival de Berlín o Carne, de Camila Kater, que ha passat per Locarno o Gijón i que va guanyar el premi al millor curt documental a Zinebi 2019.

 

PREMIS D’A 2020!

9 de Maig de 2020

La pel·lícula islandesa Un blanco, blanco día, del director Hlynur Pálmason, ha guanyat el premi Talents a la millor pel·lícula…