17 d'abril de 2017

ELS FILMS DELS D’A PER A LES MIRADES MÉS JOVES

ELS FILMS DELS D’A PER A LES MIRADES MÉS JOVES

En aquesta edició del D’A el públic més jove del festival també hi té la seva representació i el seu espai. Podrem gaudir de diverses pel·lícules que ens parlen de les primeres etapes de la vida. Uns anys plens de contradiccions, dubtes, aventures, descobriment d’identitats, amors i desamors. Tot de pulsions portades a la pantalla per cineastes de tot el món. Un conjunt de mirades per reflexionar i entendre quines són les històries i les narratives del millor cinema d’autor del panorama actual.

Set són els films que recullen aquest espectre. Amb A cidade onde envelheço la directora Marília Rocha ens mostra les aventures de dues amigues portugueses que encarnen dues etapes en la història d’amor vers el lloc on resideixen. El futuro perfecto de la cineasta Nele Wohlatz ens parla de la identitat, la incomunicació i la immigració sense caure en els tòpics del cinema social.

Amb Días color naranja el cineasta Pablo Llorca aporta una mirada nostàlgica a la joventut perduda; un viatge en tren que esdevindrà una història d’amor inesperada. Matías Piñeiro amb Hermia & Helena ens transporta als carrers de Nova York amb un film on segueix reflexionant sobre l’amor, la vida bohèmia i l’art, ple de referències shakespearianes. La cineasta Caroline Deruas ens porta a Roma amb el film L’indomptée durant una residència artística on dues dones viuran una estranya relació d’amor-odi a causa dels fantasmes dels antics residents de la pròpia vila. El debut en la direcció de Leire Apellaniz ens deixarà veure a El último verano un retrat sincer, una malenconiosa elegia d’una manera de veure cinema que està morint. Finalment, la mirada més delicada i fresca del nostre panorama, Carla Simón ens situarà al punt de vista d’una nena per parlar-nos del dolor i de reajustos emocionals amb Estiu 1993.

La projecció de Días color naranja comptarà amb la presentació de la UJAC (Unió Jove Alternativa Cinemàtica) per conduir i establir els diàlegs més cinèfils i més frescos del festival. Les recomanacions de films per a joves espectadors s’ha desenvolupat conjuntament amb Cinema en curs i Moving Cinema, programes d’A Bao A Qu. Així mateix, els “Joves programadors” d’UJAC són una iniciativa impulsada en el marc de Moving Cinema.