8 d'Abril de 2020

ELS VALORS EMERGENTS SE CITEN AL D’A 2020

ELS VALORS EMERGENTS SE CITEN AL D’A 2020

El D’A Film Festival continua fidel a la seva voluntat de triar i remenar entre les propostes més emergents i els nous valors, no només mitjançant la secció Talents (secció competitiva dedicada als directors i directores amb menys de tres llargmetratges en la seva filmografia), sinó en la resta de seccions del festival. Pel·lícules inquietes i urgents, de la mà de directors i directores que val la pena seguir de ben prop.

Algunes de les pel·lícules destacades del festival són Abou Leila, d’Amin Sidi-Boumédine, un drama psicològic sobre el pes de la violència que va ser una de les sensacions de la Setmana de la Crítica de Canes i que va guanyar el premi Nuevas Olas a Sevilla 2019; la història de dolor, venjança i amor incondicional Un blanco, blanco día, de Hlynur Pálmason, premi al millor actor a la Setmana de la Crítica de Canes 2019, a més de dotze premis més a festivals internacionals; el Premi Especial del Jurat de la secció World Cinema de Sundance 2020, This Is Not A Burial, It’s A Resurrection, de Lemohang Jeremiah Mosese, una combativa pel·lícula africana; o Ivana The Terrible, de la directora sèrbia Ivana Mladenovic (coneguda pel seu anterior film Soldatii. Poveste din ferentari, vista al D’A 2018), que amb aquesta pel·lícula va guanyar el Premi Especial del Jurat de la secció Cineasti del presente a Locarno 2019.

Des dels EUA ens arriba Adam de Rhys Ernst, estrenada a Sundance 2019 i premiada a l’Outfest de Los Angeles, una coming-of-age deliciosa en l’ambient LGBTQ de Brooklyn protagonitzat per Nicholas Alexander (I Love You Philipp Morris), Margaret Qualley (Once Upon a Time in Hollywood) i Bobbi Salvör Menuez (Lo que esconde Silver Lake). De la potència de l’últim cinema xinès n’és una bona mostra Dwelling in the Fuchun Mountains, de Gu Xiaogang, pel·lícula que va clausurar la Setmana de la Crítica de Canes 2019. També és força impactant el debut en el llargmetratge del director canadenc Matthew Rankin amb The Twentieth Century, premi FIPRESCI de la secció Fòrum de la Berlinale 2020 i millor òpera prima canadenca al TIFF 2019, una obra que el situa com a hereu del seu compatriota Guy Maddin.

PREMIS D’A 2020!

9 de Maig de 2020

La pel·lícula islandesa Un blanco, blanco día, del director Hlynur Pálmason, ha guanyat el premi Talents a la millor pel·lícula…