BIBLIOTHÈQUE PASCAL

Szabolcs Hajdu

Hungary 81 min Fiction

Synopsis

Sorry, this entry is only available in Català and Español.

Un conjunt de desastres porten a Mona, romanesa d’origen hongarès, a criar tota sola una nena fruit d’una surrealista unió amb un estrany, per viatjar després a Anglaterra enganyada per l’armeni Vacariu i deixar la filla amb la seva tia invident a qui promet enviar diners cada mes. Però tot el que trobarà a partir d’aquell moment serà un despropòsit rere l’altre: a Anglaterra coneixerà la presó, serà sotmesa al tràfic de blanques i finalment acabarà a la Bibliothèque Pascal, un estilitzat bordell que ofereix als seus clients experiències úniques amb Desdèmona, el Petit Príncep, Antígona, Oliver Twist, Joana d’Arc… Un conte de fades retorçat i imaginatiu que ens fa pensar en Terry Gilliam o en els primers Jeunet & Caro, a través d’un barroquisme que ens mostra la pobresa espiritual d’una societat malalta i la seva doble moral, amb un crescendo dramàtic continu totalment immers en el gènere fantàstic. Una promesa de l’est.

Filmmaker

Szabolcs Hajdu

Sorry, this entry is only available in Català and Español.

Va néixer a Hongria el 1972 i va estudiar a l’Institut del Cinema de Budapest. Des del 1991 compagina la direcció amb la interpretació. Va debutar en la direcció amb el curt Necropolis (1997) amb gran èxit de crítica. Les següents obres van aconseguir diversos premis en festivals del seu país, fins que va debutar al Festival de Cannes amb la pel·lícula autobiogràfica White Palms. Bibliothèque Pascal és el seu cinquè llargmetratge.

Filmography: Bibliothèque Pascal (2010), Hétköznapi enciklopédia I (2006, curt), White Palms (2006), Tamara (2004), Macerás ügyek (2001), Necropolis (curt, 1997)

Szabolcs Hajdu

Film information

Original Title: Bibliothèque Pascal
Director: Szabolcs Hajdu
Script: Szabolcs Hajdu
Contact: Magyar Filmunió
With: Orsolya Török-Illyés, Andi Vasluianu, Gheorghe Dinica, Oana Pellea
Country: Hungary
Year: 2010
Format: 35 mm
Length: 81 min
Edition: 2011