CAVE OF FORGOTTEN DREAMS

Werner Herzog

USA 90 min Fiction

Synopsis

Sorry, this entry is only available in Català and Español.

El cinema de Herzog és diferent i aquesta pel·lícula no és cap excepció. Al principi del film l’omnipresent veu de Herzog narra com s’ha gestat la idea del film i ens situa en el context: el 1994 uns espeleòlegs van descobrir a la cova de Chauvet les pintures rupestres més antigues conegudes fins l’actualitat, 30.000 anys ocultes sota la roca. Durant quinze anys, científics especialitzats han analitzat tots els racons de la cova, l’accés de la qual va estar tancat a qualsevol persona no autoritzada, fins que l’any 2009 el Ministeri de Cultura francès encarrega a Werner Herzog immortalitzar l’interior de la gruta usant la tecnologia 3D. Malgrat el repte que suposa rodar en aquesta tecnologia en un espai tan reduït, el film aconsegueix transmetre tota la bellesa i espectacularitat de la cova, i transporta l’espectador a través de les estalactites i les pintures al cor d’aquesta obra magna de la humanitat. Herzog, amb la seva habilitat per perfilar traçats narratius més enllà del relat convencional, aconsegueix fer el mateix que Kubrick va fer amb el famós vol de l’os a 2001: Una odissea de l’espai, una el·lipsi de 30.000 anys en un fragment. Endinsar-se a la cova dels somnis oblidats ajuda a entendre que els humans no ens distingim gaire els uns dels altres, ja sigui en el temps o en l’espai.

Filmmaker

Werner Herzog

Sorry, this entry is only available in Català and Español.

Va néixer a Munic, però va passar la infància a un poble de les muntanyes de Baviera. Va créixer sense ràdio ni cinema, en ple contacte amb la naturalesa, allunyat del món. Als 17 anys va decidir dedicar-se al cinema. Per poder pagar-se les pel·lícules va fer feines mot diverses, que combinava amb els seus estudis secundaris i més tard universitaris. De formació autodidacta, als 19 anys va dirigir el seu primer film i des de llavors ha tingut una carrera força singular, combinant la direcció de llargmetratges, documentals i òperes amb la feina d’actor i la redacció de guions. Ha guanyat nombrosos premis, com el Gran Premi Especial del Jurat a Cannes per El enigma de Kaspar Hauser (1974), o el de millor director en aquest mateix festival per Fitzcarraldo (1982).

Filmography: Cave of Forgotten Dreams (2010), Teniente corrupto (2009), Encuentros en el fin del mundo (2008), Grizzly Man (2005), Mi enemigo íntimo (1999), Grito de piedra (1991), Cobra verde (1988), Fitzcarraldo (1982), Nosferatu (1979), El enigma de Kaspar Hauser (1974), Aguirre, la cólera de Dios (1972)

Werner Herzog

Film information

Original Title: Cave of Forgotten Dreams
Director: Werner Herzog
Script: Werner Herzog
Contact: Visit Films
Country: USA
Year: 2010
Format: Digital 3D
Length: 90 min
Edition: 2011