COLD FISH

Sion Sono

Japan 145 min Fiction

Synopsis

Sorry, this entry is only available in Català and Español.

Director de culte indiscutible i reconeguda icona sorgida del cinema underground japonès, Sion Sono ha traspassat les fronteres del cinema de gènere per la seva radicalitat, creativitat desbordant, l’insubornable compromís ètic amb una forma de fer cinema i la indiscutible capacitat de crear imatges emblema del seu temps. Des del seu salt a la fama internacional el 2002 amb Suicide Club, mai no ha deixat de ser present als festivals internacionals, inclòs el de Venècia, on es va presentar la seva (ja) penúltima obra, Cold Fish. La pel·lícula segueix les trifulgues d’un apocat venedor de peixos tropicals que es veu embolicat en una espiral de violència quan confraternitza amb un col·lega de professió. L’excés i les extravagàncies segueixen sent marca de la casa en una pel·lícula que mira cara a cara la violència i que conté algunes de les imatges més impactants de l’any. Sense arribar a ser una obra mestra del calibre de Love Exposure, segur que no defrauda el seu gran nombre de seguidors mentre aconsegueix conquerir nous fans pel camí.

Filmmaker

Sion Sono

Sorry, this entry is only available in Català and Español.

Va néixer a Yokoyama el 1961. Poeta des dels 17 anys i fundador del projecte artístic Tokyo Ga Ga Ga, Sono va dirigir diversos curts en super-8 abans de dirigir la seva primera pel·lícula, Bicycle Sighs (1990), presentada al Forum de la Berlinale. El 2003 va dirigir Suicide Club, amb la qual va guanyar el premi del Fant-Asia Film Festival i des de llavors el seu nom és seguit amb devoció pels afeccionats al cinema de gènere. El 2008 va dirigir Love Exposure, guanyandora del FIPRESCI al Festival de Berlín i del Premi del Públic al BAFF 2009.

Filmography: Guilty of Romance (2011), Cold Fish (2010), Love Exposure (2008), Hair Extensions (2007), Noriko's Dinner Table (2005), Suicide Club (2001), The Room (1992), Bicycle Sighs (1990)

Sion Sono

Film information

Original Title: Tsumetai nettaigyo
Director: Sion Sono
Script: Sion Sono, Yoshiki Takahashi
Contact: Nikkatsu
With: Mitsuru Fukikoshi, Denden, Asuka Kurosawa, Megumi Kagurazaka, Hikari Kajiwara, Tetsu Watanabe
Country: Japan
Year: 2010
Format: Digital
Length: 145 min
Edition: 2011