DERBY

Paul Negoescu

Romania 15 min Fiction

Synopsis

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish.

Tots els directors del Nou Cinema Romanès s’han iniciat en el món del curtmetratge, on han creat peces premiades als principals festivals d’arreu del món. Com en el cas dels llargmetratges, els curts tracten temes quotidians i realistes: el conflicte familiar que es crea quan un nen porta un colom malferit a casa a The Cage, la reacció d’un pare quan descobreix que el nòvio de la seva filla és d’un altre equip de futbol a Derby, la il·lusió d’un nen que demana celebrar el seu aniversari en un McDonald’s amb l’esperança de conèixer el seu pare a Megatron, o el d’un altre infant que espera que els superherois salvin la seva mare malalta a Superman, Spiderman or Batman. També hi ha flashbacks cap al passat recent, com a Silent River, al voltant de dos homes que pretenen fugir de la Romania de Ceausescu tot creuant el Danubi.

 

Director

Paul Negoescu

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish.

Guionista i director, es va graduar a l’Acadèmia de Cinematografia de Bucarest l’any 1984. Els seus films han participat en festivals d’arréu del món, com Cannes o Berlín. També és productor i director artístic del Festival Timishort. 

Filmography: Horizon (curt, 2012), A Month in Thailand (2012), Derby (curt, 2010), Renovation (curt, 2009), Scurta plimbare cu masina (curt, 2008), Tarziu (curt, 2007), Acasa (curt, 2007), Examen (curt, 2006).

Paul Negoescu

Film information

Int. title: Derby
Director: Paul Negoescu
Script: Paul Negoescu
With: Maria Mitu, Nicolas Teodorescu, Bogdan Voda
Country: Romania
Year: 2010
Format: Digital
Length: 15 min
Language: Romanian
Subtitles: Spanish
Edition: 2013