EL EXTRAÑO CASO DE ANGÉLICA

Manoel de Oliveira

Portugal 97 min Fiction

Synopsis

Sorry, this entry is only available in Català and Español.

Penúltim llargmetratge de l’incombustible Manoel de Oliveira, que en aquesta ocasió es diverteix amb una pel·lícula de fantasmes en la qual un fotògraf emprèn un viatge al·lucinant després de retratar la filla morta dels propietaris d’un hotel. Sense caure en la nostàlgia del que se sap proper a la visita de la parca, el director portuguès ens convida a un viatge màgic en el qual la realitat i la ficció es fonen per donar-nos a entendre que la vida i la mort formen part d’un mateix continu. Narrada amb un somriure perpetu als llavis, l’aventura d’Isaac manté l’encant i la frescor del cinema mut, però no la seva característica ingenuïtat: d’Oliveira, com el mateix diable, sap més per vell que no pas per diable i, igual que ell, es diverteix estirant els fils del desgraciat fotògraf. En definitiva, una nova mostra que el portuguès segueix a la flor de la vida.

Filmmaker

Manoel de Oliveira

Sorry, this entry is only available in Català and Español.

57 títols condensen el treball del director més gran (en edat) del cinema contemporani: ni més ni menys que 102 anys ens contemplen des dels ulls trapelles del que, any rere any, ens confirma que no hi ha realitzador més lliure i amb menys prejudicis que aquest il·lustre portuguès. De Oliveira ha insistit a explicar-nos la seva visió del món mitjançant un cinema on cada plànol compta, amb una economia de mitjans i una eficiència narrativa que li han permès aprofundir en l’ànima humana amb una clarividència i contundència que encara no tenen hereus.

Filmography: Singularidades de uma rapariga loura (2009), Belle toujours (2006), Um filme falado (2003), Je rentre à la maison (2001), A carta (1999), Inquietude (1998), Viagem ao princípio do mundo (1997), Party (1996), O convento (1995), A caixa (1994), Vale Abraão (1993), A divina comédia (1991), 'Non', ou a vã glória de mandar (1990), Os canibais (1988), Le soulier de satin (1985), Francisca (1981); Aniki Bóbó (1942)

Manoel de Oliveira

Film information

Original Title: O estranho caso de Angelica
Director: Manoel de Oliveira
Script: Manoel de Oliveira
Contact: Eddie Saeta
With: Pilar López de Ayala, Filipe Vargas, Ricardo Trêpa
Country: Portugal
Year: 2010
Format: 35 mm
Length: 97 min
Edition: 2011