EL TESORO

Corneliu Porumboiu

Romania, France 89 min min Fiction

Synopsis

De la nova onada de cineastes romanesos que va aparèixer amb el canvi de segle, Corneliu Porumboiu és potser el més esmunyedís, el més inclassificable. I El tesoro n’és la demostració perfecta: una faula sobre el present i el passat de Romania a través d’una estructura de conte infantil que inclou un veí misteriós, una ambició desmesurada i un tresor en forma d’herència procedent de l’època soviètica. Breu i concisa, la pel·lícula té una aparença de comèdia intranscendent que no eclipsa la gran precisió en la posada en escena (la seqüència al jardí de la recerca del “tresor” és memorable) ni la potència de la metàfora. Una miniatura imprescindible. Estrena a Catalunya

* Festivals i premis
Premi A Certain Talent a Canes / FIPRESCI a Atenes / Millor guió al Caire

Filmmaker

Corneliu Porumboiu

Corneliu Porumboiu was born in 1975, in Vaslui, Romania. He graduated from the National University of Theatre and Cinematography, where he studied Film Directing. His short films, made while he attended the University, won awards at major film festivals including Cannes and Montpellier.

Filmography: El tesoro (2015), The Second Game (2014), When Evening Falls on Bucharest or Metabolism (2013, D’A 2014), Police, adjectif (2009), 12:08 al este de Bucarest (2006, D’A 2013)

Corneliu Porumboiu

Film information

Original Title: Comoara
Director: Corneliu Porumboiu
Script: Corneliu Porumboiu
Contact: Surtsey Films
With: Cuzin Toma, Adrian Purcarescu, Corneliu Cozmei, Cristina Toma
Country: Romania, France
Year: 2015
Format: DCP
Length: 89 min min
Language: Romanian
Subtitles: Spanish
Edition: 2016