ELEFANTES

Carlos Balbuena

Spain 69 min min Fiction

Synopsis

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish.

Pocs cineastes es consagren amb la seva òpera prima, però Carlos Balbuena ho va fer fa tres anys amb Cenizas, produïda per Pere Portabella i present al D’A 2014, així com en molts festivals posteriors. Ara torna amb el seu segon llargmetratge i ens confirma que aquella primera impressió no va ser errònia. Elefantes referma el talent descobert en aquell debut enlluernador i el porta més enllà. Tornem a descobrim un blanc i negre d’una sobrietat esplèndida. Tornem a trobar-nos amb una narrativa misteriosa, personal, insòlita, que organitza tot un univers a partir de no gaires elements. I se’ns torna a convidar a descobrir la realitat oculta d’un país desconegut i indesxifrable. N’hi ha prou amb dos personatges i un paisatge per construir una història de violència que ve de lluny, d’una guerra civil que va tenir lloc en el passat. I n’hi ha prou amb poc més d’una hora perquè Balbuena desplegui una trama tensa i nerviosa, marca de la casa d’un cineasta que aquest festival s’enorgulleix d’haver descobert. *Estrena absoluta

 

Filmmaker

Carlos Balbuena

Installed in Barcelona, he graduated from ESCAC and is currently a doctoral student in Media from the Carlos III University of Madrid. He is an editor and has worked as a film critic and writer for various media and publications. He has directed several short films and video clips for artists like Nacho Vegas, and has been part of D’A’s program in several occasions.

Filmography: Toward Morning I Climb Down and Wander Back Into the House (curt, 2021), Tres quarteres (migmetratge, 2019, D'A 2019), Elefantes (2017, D’A 2018), Cenizas (2013, D’A 2014), Un poco de sal para la lubina (curt, 2005), Detalles sórdidos (curt, 2007)

Carlos Balbuena

Film information

Original Title: Elephants
Director: Carlos Balbuena
Script: Carlos Balbuena, Luis Arilla
Contact: Erredoble Fims
With: Jorge Tejerina, Raúl Alcain
Country: Spain
Year: 2017
Format: DCP
Length: 69 min min
Language: No dialogues
Edition: 2017