ESSENTIAL KILLING

Jerzy Skolimovski

Polònia, Noruega, Irlanda, Hongria 83 min Fiction

Synopsis

Sorry, this entry is only available in Català and Español.

Vincent Gallo, bèstia ferida. O com una pel·lícula amb un protagonista immens, que no diu ni una paraula en tot el metratge (i que va guanyar la Coppa Volpi al millor actor a Venècia 2010) i que fa el paper d’un afganès capturat per les forces nord-americanes en una de les incursions al país, es pot convertir en un treball tan intens. Traslladat a un indefinit país europeu, un cop de sort -o mala sort- propicia una fugida que abocarà el protagonista a una fuga continua a la desesperada, amb Gallo a la recerca d’alguna cosa, qualsevol, per sortir del horror del no-res. Un film que insinua l’horror, que podia haver caigut en el torture porn -qui no s’imagina Guantanamo?- però no hi entra; que podria jugar al survival movie però sense caure-hi mai; que podria ser una gran pel·lícula d’acció i, en canvi, pren la direcció oposada. I en el camí apareixerà la coprotagonista, fugaçment, una irreconeixible Emmanuelle Seigner, un dels pocs personatges amb nom propi. Una fugida endavant.

Filmmaker

Jerzy Skolimovski

Sorry, this entry is only available in Català and Español.

Amb més d’una vintena de pel·lícules filmades, el treball del verterà director polonès inclou un Ós d’Or a Berlín (La partida), un Gran Premi a Cannes (El grito) i un Lleó d’Or a Venècia (El buque-faro), festival on va guanyar el Gran Premi del Jurat i el Premi a millor actor l’any passat amb Essential Killing. A més, ha col·laborat amb Polanski en el guió d’El cuchillo en el agua i ha fet d’actor a Promeses de l’Est, de Cronenberg, i a Antes que anochezca, de Julian Schnabel.

Filmography: Essential Killing (2010), Four Nights With Anna (2008), El año de las lluvias torrenciales (1989), El buque-faro (1985), Success is the Best Revenge (1984), Trabajo clandestino (1982), El grito (1978), La Partida (1967)

Jerzy Skolimovski

Film information

Director: Jerzy Skolimovski
Script: Jerzy Skolimovski, Ewa Piaskowska
Contact: Hanway Films
With: Vincent Gallo, Emmanuelle Seigner, Zach Cohen, Iftack Ofir
Country: Polònia, Noruega, Irlanda, Hongria
Year: 2010
Format: 35 mm
Length: 83 min
Edition: 2011