JULIEN

Gaël Lépingle

France 80 min Documentary

Synopsis

Sorry, this entry is only available in Català and Español.

Una pel·lícula on el temps es veu lleugerament desafinat. És el que ens proposa el cineasta Gaël Lépingle en una cinta fascinant, incòmoda per moments i extremadament plaent en altres. Un grapat d’adolescents en un poble perdut de França -un d’aquells pobles tan habituals al sud del país veí on no passa res però tot sembla a punt d’esclatar-; una càmera planificada, precisa, situada al punt exacte; diverses escenes de la vida rural que no sabem si són caçades furtivament o hi ha un responsable d’escriure acuradament un guió; material documental de sobres: cases, camins, paisatges i silencis; i una veu líder, omnipotent però distant, desinteressada, que ens guia a través de la narració. Com si Raymond Depardon s’hagués passat de cop i volta al S. XXI -amb aquest narcisisme tan xarxa-social-d’avui-en-dia del jovent ballant davant la càmera-, Julien és un treball on el lirisme i l’èpica -i l’excusa: un espectacle medieval actuarà de catalitzador dels seus “personatges”- es troben entre dues aigües: com els seus habitants, com els somnis de futur que els poden portar lluny o tot just a la població veïna, com la vida mateixa. Com la meitat de les nostres decisions. Una pel·lícula que creix en les esquerdes entre la vida real i la somniada.

Filmmaker

Gaël Lépingle

Sorry, this entry is only available in Català and Español.

Va néixer a prop de Beauce, poble del nord de França on ha rodat el seu debut en el llargmetratge amb Julien. Ha dirigit diversos curts on el seu concepte désaccordé (temps discordants) ha estat present. Julien ha guanyat el Grand Prix al FidMarseille. 

Filmography: Guy Gilles et le temps désaccordé (2008, curt documental), La prisonnière du Pont aux Dions (2005, curt documental), Je préfère la réalité (curt documental)

Gaël Lépingle

Film information

Original Title: Julien
Director: Gaël Lépingle
Contact: Bathysphere productions
Country: France
Year: 2010
Format: Digital
Length: 80 min
Edition: 2011