WILD FIELD

Mikhail Kalatozishvili

Russia 104 min Fiction

Synopsis

Sorry, this entry is only available in Català and Español.

El pessimisme i la decadència són, aparentment, les notes dominants del poble petit i solitari de la misteriosa estepa russa on Mitya exerceix de metge, gairebé sense recursos i sovint deixat de la mà de les supersticions dels seus pacients, uns personatges estranys i tràgics dominats per unes emocions crues i uns instints foscos. Rodada en uns paratges increïbles, que s’erigeixen gairebé en personatges muts, la pel·lícula pren aires d’eastern (quin altre nom pot rebre un western rodat a l’Est?) amb els corresponents tòpics fronterers, secundaris silenciosos i carismàtics, amenaces sempre latents i un element màgic i absurd que contrasta amb la sequedat i duresa de la vida a la regió. L’ànima de Wild Field és indubtablement russa: fosca i existencial, penetrant però distant, hilarant però tràgica. Ens trobem davant d’un Tot esperant Godot rural, cru, salvatge i al mateix temps enigmàticament bell.

Filmmaker

Mikhail Kalatozishvili

Sorry, this entry is only available in Català and Español.

Va néixer a Geòrgia el 1959 i es va llicenciar en direcció a l’Institut Nacional de Cinematografia el 1981. Ha treballat com a director d’art, guionista i productor. Des del 1973 viu a Moscou, on des del 2000 dirigeix la Fundació Mikhail Kalatozov, fundada pel seu avi, l’únic guanyador de la Palma d’Or de Cannes amb Cuando pasan las cigüeñas (1958). Va debutar en la direcció amb el curt Mechanic (1981). Wild Field es va presentar al Festival de Venècia, i posteriorment ha recorregut festivals d’arreu del món.

Filmography: Wild Field (2008), Two Atoms (2001), I Dream of Hunchbacked Tiflis (2001), Mysteries (2000), The Beloved (1992), Mechanic (curt, 1981)

Mikhail Kalatozishvili

Film information

Original Title: Dikoe Pole
Director: Mikhail Kalatozishvili
Script: Pyotr Lutzik, Alexey Samoryadov
Contact: Intercinema
With: Oleg Dolin, Roman Madyanov, Daniela Stoyanovich, Yuri Stepanov, Irina Butanayeva, Alexander Korshunov
Country: Russia
Year: 2008
Format: 35 mm
Length: 104 min
Edition: 2011