L’any passat el D’A – Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona i l’ACCEC, l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics, van iniciar una col·laboració perquè el certamen disposés d’un Jurat de la Crítica, encarregat d’atorgar el Premi D’A al Nou Talent. El 2013 el guardó va recaure en Eloi Enciso per Arraianos. Aquest 2014 el guanyador s’escollirà un cop més d’entre una selecció dels llargmetratges programats al festival que són, com a molt, el tercer en la carrera del seu director o directora.

 Aquesta edició el jurat encarregat de decidir el premi l’integren:

Gerard Casau

Escriu a Rockdelux, Time Out Barcelona, Dirigido por…, SO Film, Sensacine i Numerocero. Ha participat en les publicacions acadèmiques CINEMA COMPARAT/IVE CINEMA (UPF) i Quaderns de cine (UA) i en els llibres Neoculto i Takashi Miike. La provocación que llegó de oriente. Treballa al departament de publicacions del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

Toni Junyent

Membre de l’equip de redacció de Miradas de Cine, també escriu a mitjans com Numerocero, Transit, La Paz Mundial o el diari del Festival de Sitges. Es va llicenciar en Periodisme el 2007, a la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha col·laborat com a actor i guionista en diversos curtmetratges. El 2012 va dirigir “Experiencias sexuales divertidas”, curt inclòs dins el llargmetratge col·lectiu “Barcelonorra”.

 Cloe Masotta

Llicenciada en Humanitats i Comunicació Audiovisual, i Màster en Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis(UPF). Actualment compagina els estudis en teoria i crítica de l’art contemporani al PEI (Programa d’Estudis Independents) del MACBA i el doctorat en comunicació (UPF) amb la seva activitat com a crítica, analista i docent de cinema i art contemporani. Ha escrit a Blogs&Docs, i col·labora amb altres mitjans com La Furia Umana o Transit.

Les 18 pel·lícules que competeixen per al Premi D’A 2014 al Nou Talent són:

ALIENATION de Milko Lazarov          

EL FUTURO de Luis López Carrasco

I CORPI ESTRANEI de Mirko Locatelli 

IL SUD È NIENTE  de Fabio Mollo 

JEUNESSE de Justine Malle 

LES APACHES de Thierry de Peretti

LOS DUEÑOS de Ezequiel Radusky i Agustín Toscano  

LOS POSIBLES de Santiago Mitre i  Juan Onofri Barbato 

LUTON  de Michalis Konstantatos 

MACONDO de Sudabeh Mortezai 

MEDEAS de Andrea Pallaoro 

MOUTON de Marianne Pistone & Gilles Deroo 

SOMOS MARI PEPA de Samuel Kishi Leopo

STOP THE POUNDING HEART de Roberto Minervini    

THE MAJOR de Yuri Bykov    

THINGS PEOPLE DO de Saar Klein 

TOTS ELS CAMINS DE DÉU de Gemma Ferraté         

WHITE SHADOW  de Noaz Deshe