LOS FANTASMAS DE ISMAËL

Arnaud Desplechin

Francia 135 min Estreno en Catalunya Ficción

Sinopsis

El cinema d’Arnaud Desplechin —un dels puntals autorals de la seva generació— sempre s’ha centrat a despullar les tares identitàries de personatges en trànsit en un moment concret del seu present, esclaus d’un passat abrupte o simplement indefinit. El seu desè llargmetratge reprèn el retrat de les seves pròpies obsessions encarnades en dos personatges que se solapen com l’alter ego del director: l’Ismaël, un cineasta a qui se li apareix una examant que s’allibera de la mort en els moments previs a l’inici del rodatge d’una nova pel·lícula; i l’Ivan, un diplomàtic en la ficció que viatja pel món sense comprendre gens el que l’envolta. Desplechin, una vegada més, demostra el seu talent tant en la realització com en l’escriptura amb aquest exercici de gènere superb amb reminiscències de l’obra de James Joyce i Marnie, la ladrona d’Alfred Hitchcock. Un film apassionant, amb una història plena d’arestes que ens ofereix camins infinits i inèdits, elevada per un repartiment format pels intèrprets més destacats del cinema francès.

Cineasta

Arnaud Desplechin

(Francia, 1960) Presente en la competición de Cannes desde su primer film, La sentinelle, reveló a toda una generación de nuevos actores y actrices. Ganador en 2016 del César a Mejor Director por Tres recuerdos de mi juvendut, Desplechin también es autor de Comment je me suis disputé… (ma vie sexuelle), así como de Reyes y reina o Un cuento de Navidad.

Filmografía: Los fantasmas de Ismael (2017), Tres recuerdos de mi juventud (2015, D'A 2016), Jimmy P (2013), Un cuento de Navidad (2008), Reyes y reina (2004), Comment je me suis disputé... (ma vie sexuelle) (1996), La Sentinelle (1992)

Arnaud Desplechin

Ficha técnica

Título Original: Les fantômes d'Ismaël
Dirección: Arnaud Desplechin
Guión: Arnaud Desplechin, Léa Mysius, Julie Peyr
Contacto: La Aventura Audiovisual
Con: Mathieu Amalric, Marion Cotillard, Charlotte Gainsbourg
País: Francia
Año: 2017
Formato: DCP
Duración: 135 min
Idioma: Francés
Subtítulos: Español
Edición: 2018