3 d'abril de 2017

CURT D’A 2017

CURT D’A 2017

El D’A encarrega cada any una peça d’autor per il·lustrar el festival. Després d’Albert Serra i Matías Piñeiro, aquest any l’espot autoral del festival l’han dirigit Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen, les directores de Les amigues de l’Àgata, que ens expliquen amb les seves paraules l’origen de la peça:

El que reuneix les nostres quatre mirades és possiblement la fascinació per allò que ens envolta. Així, la utilització de la càmera de Súper 8 —format amateur per excel·lència— neix d’aquesta voluntat d’exploració directa de la quotidianitat, del deambular de la mirada, del dubte i, a la vegada, de la seva afirmació.

Cada imatge, pel fet d’estar inscrita en el material sensible de la pel·lícula, desvela el seu infinit potencial de ficció. Cada fotograma de les fulles d’un arbre pot contenir en ell mateix, com un calidoscopi, mil mirades possibles: la d’un somni, d’una evocació, d’un instant de contemplació, d’un desig….

El cinema mostra històries de moltes formes però, per nosaltres, les trames més boniques i secretes potser són les que es creen a través dels moviments de la llum. Ben mirat, una gata que busca el frec de la llum davant d’una finestra potser no està tan lluny de l’experiència de l’espectador: les pel·lícules deixen en el cos sensacions, empremtes sensibles, records…