Tema: Amistat

A STORMY NIGHT

David Moragas

L'Alan es veu obligat a cedir una habitació del seu pis a l'amic d'una amiga que s'ha quedat a terra per un vol cancel·lat. Un film que s'acosta a la qüestió gai sense traumes ni complexos.

NOMAD: IN THE FOOTSTEPS OF BRUCE CHATWIN

Werner Herzog

Herzog segueix les passes del seu amic, aventurer i escriptor Bruce Chatwin en un viatge èpic per alguns dels indrets més remots del planeta, de la Patagònia a Austràlia.

ABOU LEILA

Amin Sidi-Boumédine

Un drama psicològic sobre el pes de la violència que va ser una de les sensacions de la Setmana de la Crítica de Canes. Una de les pel·lícules més contundents i hipnòtiques de la temporada.

LA EDUCACIÓN SENTIMENTAL

Jorge Juárez

Autoficció sincera, descarnada i poètica sobre la infància, el primer amor, el compromís sentimental i la feina en el context de la crisi econòmica. Un dels grans debuts del cinema espanyol d'enguany.

IVANA THE TERRIBLE

Ivana Mladenović

La directora parteix d’un fet autobiogràfic i de les actuacions de familiars i amics per construir un film sobre la crisi psicològica que va patir durant un estiu a la seva ciutat natal.

VIOLETA NO COGE EL ASCENSOR

Mamen Díaz

Comèdia minimalista, divertida i lleugera, que segueix les passes d'una jove becària a l'estiu, en una petita editorial, enfrontada als dubtes que provoquen l'amor i el desig en l'era del WhatsApp.

GANG

Alex Sardà

Una nit de festa entre un grup de nois i noies agafa, a mesura que avança, un to tèrbol i inquietant. Una pel·lícula sobre els comportaments heretats, les relacions sexuals i el rol de la dona.

UNA PELÍCULA HECHA DE

Malena Solarz, Nicolás Zukerfeld

Un cineasta espanyol camina pels carrers de Vigo i pensa en una possible pel·lícula, que acaba sent filmada per dos cineastes argentins.

YO SIEMPRE PUEDO DORMIR PERO HOY NO PUEDO

Andrea Morán, Fernando Vílchez

Partint d'una sèrie de textos literaris, diverses microhistòries componen un mosaic fascinant sobre la solitud, la necessitat de comunicació, el record i la memòria.