Tema: Cinema Espanyol

UNA VEZ MÁS

Guillermo Rojas

Un retrat generacional sobre la joventut europea actual, perduda i frustrada per la situació de crisi dels darrers anys que remet a la trilogia Antes de... de Linklater.

ACTOS DE PRIMAVERA

Adrián García Prado

Diari en primera persona sobre la identitat en aquests temps precaris i sobre la possibilitat de sobreviure gràcies al cinema, amb reminiscències de l'Arrebato d'Iván Zulueta.

LA EDUCACIÓN SENTIMENTAL

Jorge Juárez

Autoficció sincera, descarnada i poètica sobre la infància, el primer amor, el compromís sentimental i la feina en el context de la crisi econòmica. Un dels grans debuts del cinema espanyol d'enguany.

LA MAMI

Laura Herrero Garvin

Un retrat femení únic  a través del personatge de la Mami, una dona que es dedica a tenir cura del backstage d’un dels cabarets més mítics de Ciutat de Mèxic. Un microcosmos on, nit rere nit, té cura de les seves ballarines.

VIDEO BLUES

Emma Tusell

Un viatge a la infància de la directora a través de velles cintes de vídeo que contenen un univers que potser no és el que ella recorda... Una pel·lícula de misteri que és també un exorcisme.

VIOLETA NO COGE EL ASCENSOR

Mamen Díaz

Comèdia minimalista, divertida i lleugera, que segueix les passes d'una jove becària a l'estiu, en una petita editorial, enfrontada als dubtes que provoquen l'amor i el desig en l'era del WhatsApp.

CARNE

Camila Kater

Un curt d'animació revolucionari que aborda la qüestió del cos femení i de com representar-lo, i que va ser un dels films més polèmics del passat Festival de Locarno.

LEYENDA DORADA

Chema García Ibarra, Ion de Sosa

Un dia assolellat, una piscina, un grup de gent que gaudeix del temps d'oci… Tot resulta quotidià i divertit fins que passa una cosa que ho canvia tot.

LA TRAVESÍA

Miguel Rojas

Miguel Rojas Palencia filma, en precioses imatges de súper-8, el que sembla un diari i en el fons és una exploració del món, exterior i interior.

YO SIEMPRE PUEDO DORMIR PERO HOY NO PUEDO

Andrea Morán, Fernando Vílchez

Partint d'una sèrie de textos literaris, diverses microhistòries componen un mosaic fascinant sobre la solitud, la necessitat de comunicació, el record i la memòria.