Tema: Cinema Europeu

UN BLANCO, BLANCO DÍA

Hlynur Pálmason

Thriller amb aires existencials, guardonat a Canes, Torí i Rotterdam, entre d'altres, sobre un policia retirat que s'acaba de quedar vidu i comença a sospitar que la seva dona li era infidel.

SATANTANGO

Béla Tarr

Versió restaurada de l’obra magna de Béla Tarr, de set hores de durada, a la qual un misteriós personatge que s’havia donat per mort torna al seu poble poc després de la caiguda del comunisme. Una obra de culte imprescindible.

ALL FOR MY MOTHER

Małgorzata Imielska

Des de Polònia ens arriba aquesta impactant coming-of-age, retrat sobri i rigorós sobre una adolescent que ha hagut de madurar a la força, entre orfenats corruptes i famílies d’acollida disfuncionals.

AMOUR FOU

Jessica Hausner

Film tant lúcid com inclassificable que es basa lliurement en la vida —i mort— del poeta romàntic Heinrich von Kleist i la dona que el va acompanyar en el seu progressiu desassossec i qüestionament vital.

DISCO

Jorunn Myklebust Syversen

Una sorprenent i provocativa coming-of-age sobre la relació entre joves, el ball disco i el fanatisme religiós on brilla la interpretació de Josefine Frida Pettersen, coneguda per la sèrie Skam.

GHOST TROPIC

Bas Devos

Periple nocturn amb tocs surrealistes d’una dona immigrant que s’adorm a l’últim trajecte de metro, amb Brussel·les com a microcosmos de la diversitat europea actual.

HOMEWARD

Nariman Aliev

Una potent road movie en què un pare i el seu fill petit transporten el cadàver del fill gran, mort durant el conflicte entre Ucraïna i Rússia, per enterrar-lo a la seva regió natal, Crimea.

HOTEL

Jessica Hausner

Entre l'estranyesa i el misteri, els paisatges mentals i el folklore alpí, Hotel és un relat inquietant sobre la treballadora d’un hotel que indaga sobre la desaparició de la seva predecessora.

LOURDES

Jessica Hausner

Una noia malalta recupera la mobilitat en un viatge a Lourdes i això genera escepticisme i enveges. Un film misteriós sobre el misticisme i una crítica sobre l'explotació de la fe protagonitzat per la magnètica Sylvie Testud.

LOVELY RITA

Jessica Hausner

Una exploració punyent sobre la toxicitat de l’integrisme religiós i la incomprensió juvenil rodada en vídeo digital i amb actors no professionals que va suposar el debut en el llargmetratge de Jessica Hausner.

MATING

Lina Maria Mannheimer

Fascinant documental d’autoficció mil·lennista, que ofereix una radiografia pròxima i sense tabús sobre l'amor i les relacions modernes.

NEVIA

Nunzia De Stefano

Film que es distancia, amb humor i fantasia, dels típics drames socials i que explica la història d’una adolescent que veu en el circ la seva esperança per fugir del context en el qual viu.