Tema: Coming-of-age

ADAM

Rhys Ernst

Comèdia fresca i subversiva sobre un adolescent que coneix la noia dels seus somnis, però es troba amb un petit inconvenient: ella es pensa que és un noi trans. Un dels films indie de l’any.

DISCO

Jorunn Myklebust Syversen

Una sorprenent i provocativa coming-of-age sobre la relació entre joves, el ball disco i el fanatisme religiós on brilla la interpretació de Josefine Frida Pettersen, coneguda per la sèrie Skam.

HOMEWARD

Nariman Aliev

Una potent road movie en què un pare i el seu fill petit transporten el cadàver del fill gran, mort durant el conflicte entre Ucraïna i Rússia, per enterrar-lo a la seva regió natal, Crimea.

LOVELY RITA

Jessica Hausner

Una exploració punyent sobre la toxicitat de l’integrisme religiós i la incomprensió juvenil rodada en vídeo digital i amb actors no professionals que va suposar el debut en el llargmetratge de Jessica Hausner.

NEVIA

Nunzia De Stefano

Film que es distancia, amb humor i fantasia, dels típics drames socials i que explica la història d’una adolescent que veu en el circ la seva esperança per fugir del context en el qual viu.

NOCTURNAL

Nathalie Biancheri

Sòlida òpera prima, misteriosa i atmosfèrica, que segueix la relació d'amistat secreta entre una noia adolescent i un home de més de trenta anys que està obsessionat amb ella.