Tema: Òpera Prima

A STORMY NIGHT

David Moragas

L'Alan es veu obligat a cedir una habitació del seu pis a l'amic d'una amiga que s'ha quedat a terra per un vol cancel·lat. Un film que s'acosta a la qüestió gai sense traumes ni complexos.

ABOU LEILA

Amin Sidi-Boumédine

Un drama psicològic sobre el pes de la violència que va ser una de les sensacions de la Setmana de la Crítica de Canes. Una de les pel·lícules més contundents i hipnòtiques de la temporada.

UNA VEZ MÁS

Guillermo Rojas

Un retrat generacional sobre la joventut europea actual, perduda i frustrada per la situació de crisi dels darrers anys que remet a la trilogia Antes de... de Linklater.

ADAM

Rhys Ernst

Comèdia fresca i subversiva sobre un adolescent que coneix la noia dels seus somnis, però es troba amb un petit inconvenient: ella es pensa que és un noi trans. Un dels films indie de l’any.

LAS BUENAS INTENCIONES

Ana García Blaya

Buenos Aires, anys noranta. Una nena de deu anys viu alternadament amb els seus pares divorciats. Quan la mare li proposi marxar d’Argentina, ella s’hi negarà i posarà en marxa en pla per quedar-se.

DWELLING IN THE FUCHUN MOUNTAINS

Gu Xiaogang

Film sobre la vida d’una família durant un any a la ciutat de Fuyang, al sud-est de la Xina. Una de les pel·lícules asiàtiques més imponents de l'any, amb ecos de Hou Hsiao-hsien.

LA EDUCACIÓN SENTIMENTAL

Jorge Juárez

Autoficció sincera, descarnada i poètica sobre la infància, el primer amor, el compromís sentimental i la feina en el context de la crisi econòmica. Un dels grans debuts del cinema espanyol d'enguany.

HOMEWARD

Nariman Aliev

Una potent road movie en què un pare i el seu fill petit transporten el cadàver del fill gran, mort durant el conflicte entre Ucraïna i Rússia, per enterrar-lo a la seva regió natal, Crimea.

MY MEXICAN BRETZEL

Núria Giménez

Diari íntim d'una dona de classe benestant il·lustrat per filmacions casolanes. Però fins a quin punt tot això és real? Sorprenent film fet a partir d'imatges d'arxiu que va triomfar a Rotterdam.

MONSTERS

Marius Olteanu

Després de deu anys casats, un matrimoni comença a replantejar-se la seva relació i fins i tot la seva sexualitat. Un film naturalista i absorbent que transcorre durant 24 hores a la ciutat de Bucarest.

NEVIA

Nunzia De Stefano

Film que es distancia, amb humor i fantasia, dels típics drames socials i que explica la història d’una adolescent que veu en el circ la seva esperança per fugir del context en el qual viu.

NOCTURNAL

Nathalie Biancheri

Sòlida òpera prima, misteriosa i atmosfèrica, que segueix la relació d'amistat secreta entre una noia adolescent i un home de més de trenta anys que està obsessionat amb ella.