Tema: Grans directors

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin

El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.

NOMAD: IN THE FOOTSTEPS OF BRUCE CHATWIN

Werner Herzog

Herzog segueix les passes del seu amic, aventurer i escriptor Bruce Chatwin en un viatge èpic per alguns dels indrets més remots del planeta, de la Patagònia a Austràlia.

HABITACIÓN 212

Christophe Honoré

Enginyosa i sexi comèdia al voltant d'una crisi conjugal per on van desfilant els amants del passat, amb quatre protagonistes en estat de gràcia. Premi a Chiara Mastroianni a Un Certain Regard de Canes 2019.

ANDREY TARKOVSKY. A CINEMA PRAYER

Andrey A. Tarkovsky

Documental que explora la vida i obra de Tarkovski: els seus records, la visió que tenia de l'art, les opinions i reflexions sobre el destí de l'artista i el significat de l'existència humana.

SATANTANGO

Béla Tarr

Versió restaurada de l’obra magna de Béla Tarr, de set hores de durada, a la qual un misteriós personatge que s’havia donat per mort torna al seu poble poc després de la caiguda del comunisme. Una obra de culte imprescindible.

AMOUR FOU

Jessica Hausner

Film tant lúcid com inclassificable que es basa lliurement en la vida —i mort— del poeta romàntic Heinrich von Kleist i la dona que el va acompanyar en el seu progressiu desassossec i qüestionament vital.

HOTEL

Jessica Hausner

Entre l'estranyesa i el misteri, els paisatges mentals i el folklore alpí, Hotel és un relat inquietant sobre la treballadora d’un hotel que indaga sobre la desaparició de la seva predecessora.

IVANA THE TERRIBLE

Ivana Mladenović

La directora parteix d’un fet autobiogràfic i de les actuacions de familiars i amics per construir un film sobre la crisi psicològica que va patir durant un estiu a la seva ciutat natal.

LITTLE JOE

Jessica Hausner

Una científica conrea una planta que genera un estrany benestar... Però això és a causa de la ciència o d'una progressiva deshumanització? Una paràbola social terrorífica i sorprenent.

LOURDES

Jessica Hausner

Una noia malalta recupera la mobilitat en un viatge a Lourdes i això genera escepticisme i enveges. Un film misteriós sobre el misticisme i una crítica sobre l'explotació de la fe protagonitzat per la magnètica Sylvie Testud.

LOVELY RITA

Jessica Hausner

Una exploració punyent sobre la toxicitat de l’integrisme religiós i la incomprensió juvenil rodada en vídeo digital i amb actors no professionals que va suposar el debut en el llargmetratge de Jessica Hausner.

SATURDAY FICTION

Lou Ye

Una cèlebre actriu (Gong Li) viatja a la Xangai ocupada per a actuar en una obra de teatre una setmana abans de l’atac japonès a Pearl Harbor. Un melodrama d’espionatge en un blanc i negre imponent.