Tema: Identitat

BELMONTE

Federico Veiroj

Una pel·lícula sobre masculinitats en crisi amb un gran duo autoral, dotada amb un humor estranyíssim i al·lucinat, capaç de ser misantrop i alhora humanista.

CONTINUER

Joachim Lafosse

Un western minimalista que embarca Virginie Efira (Victoria) en un viatge a través de l'estepa en un intent desesperat per llimar distàncies amb el seu fill.

ELS DIES QUE VINDRAN

Carlos Marqués-Marcet

La nova obra de Marqués-Marcet trasllada a la ficció el període d’embaràs real de l’actriu Maria Rodríguez Soto amb el seu company David Verdaguer. Una de les pel·lícules catalanes de l’any.

L’ÉPOQUE

Matthieu Bareyre

Impactant documental que plasma l’estat d’ànim de la joventut parisenca després els atemptats a la seu de Charlie Hebdo. Rabiosament contemporani.

JESUS

Hiroshi Okuyama

Aquest film protagonitzat per un nen que fa front a un canvi vital important remet al cinema de Yasujiro Ozu o Hirokazu Koreeda,. Emoció garantida.

LUCIÉRNAGAS

Bani Khoshnoudi

La cineasta s’inspira en un cas real que va llegir al diari per oferir una reflexió sobre la situació globalitzada dels exiliats des d’una òptica LGTBI poc habitual.

LA NOCHE NOS LLEVA

David González Rudiez

Una ficció seca i rotunda, una de les grans sorpreses del cinema espanyol recent, en què la càmera segueix un jove que sembla passejar sense rumb per la ciutat.

QUIÉN LO IMPIDE: PRINCIPIANTES

Jonás Trueba

Dos anys després de La Reconquista, retrobem el Pablo i la Candela passejant junts pels carrers de Madrid. Ells són l’origen de Quién lo impide i sempre seran els nostres eterns principiants.

QUIÉN LO IMPIDE: SI VAMOS 28, VOLVEMOS 28

Jonás Trueba

La mirada de Jonás Trueba ens introdueix en l’univers íntim d’aquest grup de joves: des dels viatges en autocar fins a les nits que es converteixen en matins.

QUIÉN LO IMPIDE: SOLO SOMOS

Jonás Trueba

Jonás Trueba busca veus i captura les confessions i inquietuds de nois i noies. El cineasta intervé i pregunta, proposant als joves aquelles escenes que voldrien representar.

QUIÉN LO IMPIDE: TÚ TAMBIÉN LO HAS VIVIDO

Jonás Trueba

Jonás Trueba torna al D’A amb un macroprojecte, dividit en quatre films, una crida a transformar la percepció que tenim sobre la joventut i una forma d’entendre la creació cinematogràfica.

EL ZOO

Gemma Blasco

Realitat i ficció es confonen en aquesta pel·lícula sobre la vida i les seves imitacions, sobre les relacions de poder, sobre els espectadors d'aquest enorme show en què s'ha convertit el món.