Tema: Social

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin

El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.

LOS LOBOS

Samuel Kishi Leopo

Els nens d'una família immigrada de Mèxic als EUA esperen que la seva mare torni de treballar mentre observen el seu nou i insegur barri des de la finestra i somien poder anar a Disneyland.

ALGUNAS BESTIAS

Jorge Riquelme Serrano

Quan una família es queda atrapada en una petita illa deshabitada, apareixen les seves bèsties interiors. Una de les obres més pertorbadores de l’any, guardonada a Sant Sebastià.

ACTOS DE PRIMAVERA

Adrián García Prado

Diari en primera persona sobre la identitat en aquests temps precaris i sobre la possibilitat de sobreviure gràcies al cinema, amb reminiscències de l'Arrebato d'Iván Zulueta.

DISCO

Jorunn Myklebust Syversen

Una sorprenent i provocativa coming-of-age sobre la relació entre joves, el ball disco i el fanatisme religiós on brilla la interpretació de Josefine Frida Pettersen, coneguda per la sèrie Skam.

GHOST TROPIC

Bas Devos

Periple nocturn amb tocs surrealistes d’una dona immigrant que s’adorm a l’últim trajecte de metro, amb Brussel·les com a microcosmos de la diversitat europea actual.

GIRANT PER SANT ANTONI

Pere Alberó

Entre el documental i l'assaig, l'observació detinguda i el comentari polític, aquesta pel·lícula parla del barri barceloní de Sant Antoni, de la gentrificació i de les persones que habiten la zona.

LITTLE JOE

Jessica Hausner

Una científica conrea una planta que genera un estrany benestar... Però això és a causa de la ciència o d'una progressiva deshumanització? Una paràbola social terrorífica i sorprenent.

LA MAMI

Laura Herrero Garvin

Un retrat femení únic  a través del personatge de la Mami, una dona que es dedica a tenir cura del backstage d’un dels cabarets més mítics de Ciutat de Mèxic. Un microcosmos on, nit rere nit, té cura de les seves ballarines.

AS MORTES

Cristóbal Arteaga Rozas

L'obra mestra desconeguda del Nou Cinema Gallec, dirigida pel director xilè Cristóbal Arteaga, és un thriller immòbil que té lloc en un petit poble on un misteriós crim desencadena tota mena de reaccions.

NEVIA

Nunzia De Stefano

Film que es distancia, amb humor i fantasia, dels típics drames socials i que explica la història d’una adolescent que veu en el circ la seva esperança per fugir del context en el qual viu.

OLEG

Juris Kursietis

Un jove carnisser de Letònia arriba a Brussel·les amb l’esperança de poder guanyar-se millor la vida, però és traït per un col·lega. Una impactant pel·lícula sobre immigració i esclavitud moderna.