Tema: Directora

ALL FOR MY MOTHER

Małgorzata Imielska

Des de Polònia ens arriba aquesta impactant coming-of-age, retrat sobri i rigorós sobre una adolescent que ha hagut de madurar a la força, entre orfenats corruptes i famílies d’acollida disfuncionals.

AMOUR FOU

Jessica Hausner

Film tant lúcid com inclassificable que es basa lliurement en la vida —i mort— del poeta romàntic Heinrich von Kleist i la dona que el va acompanyar en el seu progressiu desassossec i qüestionament vital.

LAS BUENAS INTENCIONES

Ana García Blaya

Buenos Aires, anys noranta. Una nena de deu anys viu alternadament amb els seus pares divorciats. Quan la mare li proposi marxar d’Argentina, ella s’hi negarà i posarà en marxa en pla per quedar-se.

DISCO

Jorunn Myklebust Syversen

Una sorprenent i provocativa coming-of-age sobre la relació entre joves, el ball disco i el fanatisme religiós on brilla la interpretació de Josefine Frida Pettersen, coneguda per la sèrie Skam.

HOTEL

Jessica Hausner

Entre l'estranyesa i el misteri, els paisatges mentals i el folklore alpí, Hotel és un relat inquietant sobre la treballadora d’un hotel que indaga sobre la desaparició de la seva predecessora.

IVANA THE TERRIBLE

Ivana Mladenović

La directora parteix d’un fet autobiogràfic i de les actuacions de familiars i amics per construir un film sobre la crisi psicològica que va patir durant un estiu a la seva ciutat natal.

LITTLE JOE

Jessica Hausner

Una científica conrea una planta que genera un estrany benestar... Però això és a causa de la ciència o d'una progressiva deshumanització? Una paràbola social terrorífica i sorprenent.

LOURDES

Jessica Hausner

Una noia malalta recupera la mobilitat en un viatge a Lourdes i això genera escepticisme i enveges. Un film misteriós sobre el misticisme i una crítica sobre l'explotació de la fe protagonitzat per la magnètica Sylvie Testud.

LOVELY RITA

Jessica Hausner

Una exploració punyent sobre la toxicitat de l’integrisme religiós i la incomprensió juvenil rodada en vídeo digital i amb actors no professionals que va suposar el debut en el llargmetratge de Jessica Hausner.

LA MAMI

Laura Herrero Garvin

Un retrat femení únic  a través del personatge de la Mami, una dona que es dedica a tenir cura del backstage d’un dels cabarets més mítics de Ciutat de Mèxic. Un microcosmos on, nit rere nit, té cura de les seves ballarines.

MATING

Lina Maria Mannheimer

Fascinant documental d’autoficció mil·lennista, que ofereix una radiografia pròxima i sense tabús sobre l'amor i les relacions modernes.

MY MEXICAN BRETZEL

Núria Giménez

Diari íntim d'una dona de classe benestant il·lustrat per filmacions casolanes. Però fins a quin punt tot això és real? Sorprenent film fet a partir d'imatges d'arxiu que va triomfar a Rotterdam.