31 de març de 2017

NOVES INCORPORACIONS A LA PROGRAMACIÓ DEL D’A 2017

NOVES INCORPORACIONS A LA PROGRAMACIÓ DEL D’A 2017

És tot un plaer anunciar alguna de les noves incorporacions a la programació del D’A 2017. Per exemple, l’estrena a Espanya de dues destacades pel·lícules del panorama independent: 20th Century Women (EUA, 2016) dirigida per Mike Mills (director entre d’altres de Beginners i Thumbsucker), protagonitzada per un repartiment meravellós encapçalat per Annette Bening, acompanyada de Greta Gerwig, Elle Fanning i Billy Crudup. 20th Century Women ha rebut nominacions al seu guió als Oscar i als Independent Spirit Awards i nominacions per a la seva actriu principal als Globus d’Or.

També s’estrena dins el D’A 2017 Free Fire del director de culte Ben Wheatley (director de High Rise, Turistas o Kill List). Protagonitzada per un repartiment de luxe que inclou Brie Larson, Cillian Murphy, Armie Hammer i el seu habitual Michael Smiley, la pel·lícula es va estrenar mundialment al Festival de Toronto i ha passat pels festivals de Londres, Rotterdam o el SXSW d’Austin. Potser la seva pel·lícula més accessible però que no deixa de banda el seus temes recurrents: la violència absurda, l’humor negre i l’estudi de personatges al límit. Tot això amb uns tocs tarantinians que encaixen de meravella en una trama que barreja l’IRA i la màfia en una operació de compra d’armes.

Més incorporacions: l’estrena de la guanyadora del Lleó d’Or a Venècia 2016, The Woman Who Left del mestre del cinema filipí Lav Diaz, O Ornitólogo del portuguès João Pedro Rodrigues, que amb aquesta pel·lícula va guanyar el premi al millor director a Locarno 2016, i l’estrena catalana de Júlia ist, dirigida i protagonitzada per Elena Martín, a qui vam conèixer com a protagonista de Les amigues de l’Àgata ara fa dos anys.