16 DE DECEMBRO

16 DE DECEMBRO

Álvaro Gago va passar pel D’A 2018 amb Matria, guanyadora de diversos premis i candidata als Goya, i ara torna amb un altre curtmetratge que segur que no deixarà ningú indiferent. El trajecte en moto de la Lucía per trobar-se amb el seu germà una nit de dissabte es converteix en un viatge cap a una experiència atroç que no veurem, però que endevinarem. I que farà que el món ja no torni a ser el mateix per a ella.

Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic curt UIC

Álvaro Gago

Álvaro Gago

(Vigo, 1986) Després de formar-se en audiovisual i música, va decidir anar-se’n a Chicago a estudiar Teatre i posteriorment Cinema a Londres. El seu curt Matria (D’A 2018) va guanyar el Gran Premi del Jurat a Sundance, entre altres reconeixements importants. Ha estat muntador dels films TroteIn memoriam, i actualment està desenvolupant el guió del seu primer llarg.

FILMOGRAFIA

16 de decembro (curt, 2019), Matria (curt, 2017, D'A 2017), Bombolles (curt, 2015), Curricán (curt, 2014)

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin

El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.

A STORMY NIGHT

David Moragas

L'Alan es veu obligat a cedir una habitació del seu pis a l'amic d'una amiga que s'ha quedat a terra per un vol cancel·lat. Un film que s'acosta a la qüestió gai sense traumes ni complexos.

UNA VEZ MÁS

Guillermo Rojas

Un retrat generacional sobre la joventut europea actual, perduda i frustrada per la situació de crisi dels darrers anys que remet a la trilogia Antes de... de Linklater.