4 MESES, 3 SEMANAS, 2 DÍAS

4 MESES, 3 SEMANAS, 2 DÍAS

Gabita s’ha quedat embarassada. La seva companya en la residència d’estudiants, Otilia, decideix donar-li un cop de mà. Les dues busquen algú que practiqui avortaments de forma clandestina: en la Romania de Ceausescu, la interrupció de l’embaràs és il·legal. Cristian Mungiu segueix el calvari de les dues amigues amb el pols digne d’un thriller i la contundència d’un drama tan punyent com auster. El títol que va fer esclatar internacionalment, després de guanyar la Palma d’Or a Canes, la nova onada de cinema romanès.

Cristian Mungiu

Cristian Mungiu

Abans de dedicar-se al cinema va estudiar literatura anglesa i va exercir de mestre i periodista. Ha estat ajudant de direcció de Bertrand Tavernier i Radu Mihaileanu. Guardonat al Festival de Canes amb la Palma d’Or per Cuatro meses, tres semanas y dos días, i amb el Premi al Millor Guió per Más allá de las colinas

FILMOGRAFIA

Más allá de las colinas (2012), Historias de la edad de oro (2009), Cuatro meses, tres semanas y dos días (2007), Occident (2002), The Firemen's Choice (curt, 2000), Zapping (curt, 2000, Nothing by Chance (curt, 1999), The Hand of Paulista (curt, 1998), Mariana (curt, 1997)