76 MINUTES AND 15 SECONDS WITH ABBAS KIAROSTAMI + TAKE ME HOME (curt)

76 MINUTES AND 15 SECONDS WITH ABBAS KIAROSTAMI + TAKE ME HOME (curt)

Documental realitzat per un dels col·laboradors més propers d’Abbas Kiarostami, que presenta un recorregut lliure i íntim per diferents moments del director rere les càmeres, escenes que ens il·lustren la seva forma de treballar i ens ajuden a entendre el seu ofici, no només el de cineasta. *Estrena a Catalunya

Festivals i premis
Venècia | Tòquio | Valladolid | Mar Del Plata | Dubai | Tallinn Black Nights | Marrakech

TAKE ME HOME
Com en un retorn als orígens, l’última obra d’Abbas Kiarostami reconnecta amb els seus primers films d’inspiració infantil. En el que podria ser una revisió molt particular d’El globus vermell d’Albert Lamorisse, a Take Me Home una pilota s’escapa de la casa del seu jove propietari. Durant la curta durada del film, seguim l’esfèrica que rodola per infinits trams d’escala en la seva fugida cap a la llibertat. Kiarostami construeix un espai ideal configurat a partir de les imatges de múltiples carrerons i escalinates de pobles italians, que cobren vida gràcies al recorregut descendent de la bimba. *Estrena a Catalunya

Seyfolah Samadian

Seyfolah Samadian

(Iran, 1954) Graduat en Literatura Anglesa, Samadian va començar la seva carrera com a fotògraf i cineasta documental a la dècada dels setanta. Des de llavors ha estat implicat com a jurat, comissari d’exposicions fotogràfiques i workshops nacionals i internacionals.

FILMOGRAFIA

76 Minutes and 15 Seconds with Abbas Kiarostami (2016), Tehran: Sa'at-e bist-o panj (curt documental, 1999)

Abbas Kiarostami

Abbas Kiarostami

(Teheran, 1940) Va estudiar Belles Arts i va fundar un institut per al desenvolupament intel·lectual. Cineasta fonamental als anys noranta, Kiarostami va guanyar la Palma d’Or amb El sabor de las cerezas.

FILMOGRAFIA

Take me home (curt, 2016), Like Someone in Love (2012, D’A 2013), Copia certificada (2010), Five (2004), Ten (2002), El viento nos llevará (1999), El sabor de las cerezas (1997), A través de los olivos (1994), Life and Nothing More... (1992), Close-up (1990), Homework (1989), Where is my Friend's Home? (1987), The Traveler (1974)