A LAND IMAGINED

A LAND IMAGINED

Des de Singapur ens arriba la guanyadora del Lleopard d’Or de la passada edició del Festival de Locarno. A partir d’un rerefons d’urgència social, la situació dels treballadors immigrants en aquesta metròpoli del sud-est asiàtic paradigma del capitalisme més depredador, Yeo Siew Hua construeix un thriller de tocs onírics que entronca amb moltes de les constants del cinema d’autor, sobretot de l’asiàtic, que van marcar el canvi de mil·lenni. Wang és un treballador xinès assidu a un cibercafè que entaula una relació amb Mindy, la noia que hi treballa. Fins que un bon dia ell desapareix. El detectiu Lok s’encarrega de la investigació i, en la tradició del noir de tota la vida, s’obsessiona amb el cas fins al punt de perdre la noció de la pròpia identitat. Yeo Siew Hua difumina les fronteres entre la realitat física i la virtual per qüestionar la naturalesa del propi país, Singapur, i apuntar com els ciutadans estrangers sense drets viuen com espectres.

Lleopard d'Or i Premi del Jurat Jove a Locarno | Millor fotografia i Premi Young Cinema als Asia Pacific Screen Awards | Millor fotografia a Valladolid
Estrena a Catalunya

Yeo Siew Hua

Yeo Siew Hua

Va estudiar Filosofia a la Universitat Nacional de Singapur. El seu primer llarg, l’experimental In the House of Straw (2009), va ser lloat per la crítica. El seu segon llarg, A Land Imagined, va guanyar el Gran Premi de l’Autumn Meeting de Da Nang i va rebre fons de l’Hubert Bals Fundt i de la CNC. La pel·lícula va guanyar el Lleopard d’Or a Locarno, entre d’altres.

FILMOGRAFIA

A Land Imagined (2018), The Minoutaur (curt, 2016), Wormhole (curt, 2012), In the House of Straw (2009)