ABOU LEILA

ABOU LEILA

A l’Algèria de 1994, crivellada pels atemptats terroristes, dos homes emprenen un viatge pel desert a la recerca de l’autor d’un d’aquests atacs. Durant el periple, però, sembla que tot es va tornant més estrany, com si la realitat anés cedint a poc a poc. Aquest drama psicològic sobre el pes de la violència va ser una de les sensacions de la Setmana de la Crítica de Canes. Una de les pel·lícules més contundents i hipnòtiques de la temporada.

Millor pel·lícula de la secció Nuevas Olas a Sevilla
Estrena a Catalunya
Opta a: Premi a la crítica Premi del públic Premi talents

Amin Sidi-Boumédine

Amin Sidi-Boumédine

(París, 1982) L’any 2005 es va graduar en Direcció al Conservatoire Libre du Cinéma Français (CLCF) i posteriorment va anar a viure a Algèria. El seu primer curtmetratge Demain, Alger? va ser seleccionat a Clermont-Ferrand, i L’île, el seu segon curt, va guanyar al Festival d’Abu Dhabi. Abou Leila, el debut en el llargmetratge del director, va competir a la Setmana de la Crítica de Canes.

FILMOGRAFIA

Abou Leila (2019), Serial K. (curt, 2014), L’île (curt, 2012), Demain, Alger? (curt, 2011)

A STORMY NIGHT

David Moragas

L'Alan es veu obligat a cedir una habitació del seu pis a l'amic d'una amiga que s'ha quedat a terra per un vol cancel·lat. Un film que s'acosta a la qüestió gai sense traumes ni complexos.

NOMAD: IN THE FOOTSTEPS OF BRUCE CHATWIN

Werner Herzog

Herzog segueix les passes del seu amic, aventurer i escriptor Bruce Chatwin en un viatge èpic per alguns dels indrets més remots del planeta, de la Patagònia a Austràlia.

UNA VEZ MÁS

Guillermo Rojas

Un retrat generacional sobre la joventut europea actual, perduda i frustrada per la situació de crisi dels darrers anys que remet a la trilogia Antes de... de Linklater.