AINHOA, YO NO SOY ESA

AINHOA, YO NO SOY ESA

El segon llargmetratge de Carolina Astudillo —després que El gran vuelo ja s’hagi convertit en una pel·lícula de culte— torna a centrar-se en la figura d’una dona, però aquesta vegada molt diferent. L’Ainhoa no lluita per la llibertat col·lectiva, sinó per si mateixa, per sobreviure en un entorn asfixiant: l’Espanya dels anys 90. I també per deixar constància d’aquest combat: escriu, parla, es mou, resisteix, tant en les pel·lícules familiars com en els seus propis textos. I el mosaic que forma tot això és el que Astudillo mostra en un fresc absorbent, una pel·lícula narrada a batzegades, com la vida de la pròpia Ainhoa. A poc a poc, allò que comença com una confessió personal acaba sent el retrat de tota una època des d’una perspectiva femenina. I és que la Història no només l’escriuen els poderosos, sinó també els que passegen —encara que sigui involuntàriament— pel caire del precipici.

 

Biznaga de Plata al millor documental a Màlaga
Estrena a Catalunya
Amb la presència de la directora

Carolina Astudillo

Carolina Astudillo

(Santiago de Xile, 1975) Diplomada en Estudis de Cinema per la Universitat Catòlica de Xile i Màster en Documental Creatiu per la UAB. Ha desenvolupat el seu treball a partir de la investigació històrica, la creació documental i l’escriptura, amb les dones i la memòria històrica com a punt de referència.

FILMOGRAFIA

Un paseo por New York Harbor (curt, 2019), Ainhoa: Yo no soy esa (2018, D’A 2018), El Gran Vuelo (2014), El deseo de la civilización (curt, 2014), Lo Indecible (curt, 2012), De monstruos y faldas (curt, 2008)