AINHOA, YO NO SOY ESA

AINHOA, YO NO SOY ESA

El segon llargmetratge de Carolina Astudillo —després que El gran vuelo ja s’hagi convertit en una pel·lícula de culte— torna a centrar-se en la figura d’una dona, però aquesta vegada molt diferent. L’Ainhoa no lluita per la llibertat col·lectiva, sinó per si mateixa, per sobreviure en un entorn asfixiant: l’Espanya dels anys 90. I també per deixar constància d’aquest combat: escriu, parla, es mou, resisteix, tant en les pel·lícules familiars com en els seus propis textos. I el mosaic que forma tot això és el que Astudillo mostra en un fresc absorbent, una pel·lícula narrada a batzegades, com la vida de la pròpia Ainhoa. A poc a poc, allò que comença com una confessió personal acaba sent el retrat de tota una època des d’una perspectiva femenina. I és que la Història no només l’escriuen els poderosos, sinó també els que passegen —encara que sigui involuntàriament— pel caire del precipici.

 

Dones Identitat Directora Memòria Historia Barcelona

Biznaga de Plata al millor documental a Màlaga
Estrena a Catalunya
Amb la presència de la directora

Carolina Astudillo

Carolina Astudillo

(Santiago de Xile, 1975) Diplomada en Estudis de Cinema per la Universitat Catòlica de Xile i Màster en Documental Creatiu per la UAB. Ha desenvolupat el seu treball a partir de la investigació històrica, la creació documental i l’escriptura, amb les dones i la memòria històrica com a punt de referència.

FILMOGRAFIA

Ainhoa, yo no soy esa (2018), El gran vuelo (2015), El deseo de la civilización (curt, 2014), Lo indecible (curt, 2012), De monstruos y faldas (curt, 2012)