ALGUNAS BESTIAS

ALGUNAS BESTIAS

Una família desembarca en una illa deshabitada del sud de Xile amb el somni d’obrir-hi un hotel. Però quan l’home que els ha portat fins allà desapareix misteriosament, s’hi queden atrapats sense aigua i amb fred, i van descobrint-se les seves bèsties interiors. Jorge Riquelme Serrano signa una de les obres més pertorbadores de l’any, guanyadora de la secció New Directors de Sant Sebastià. Un relat profundament humà —emparentat amb El ángel exterminador de Buñuel— que traspua tensió i estranyesa, i que es revela com una metàfora negríssima sobre l’individualisme, la violència, el classisme i els abusos sexuals. Amb Paulina García i Alfredo Castro al seu repartiment.

Premi New Directors a Sant Sebastià i Premi Especial del Jurat i Millor Direcció a L’Havana
Estrena a Catalunya
Opta a: Premi a la crítica Premi del públic Premi talents

Jorge Riquelme Serrano

Jorge Riquelme Serrano

(Santiago de Xile, 1981) L’any 2015 va crear la productora Laberinto Films, amb la qual ha rodat els seus dos llargmetratges. El seu debut, Camaleón, va estrenar-se mundialment al festival BFI de Londres i va ser guardonat amb el Premi Pedro Sienna de la indústria cinematogràfica xilena a la millor direcció. Algunas bestias va guanyar tres premis de Cine en Construcción 35 a Toulouse i es va estrenar a Sant Sebastià.

FILMOGRAFIA

Algunas bestias (2019), Camaleón (2016)

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin

El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.

A STORMY NIGHT

David Moragas

L'Alan es veu obligat a cedir una habitació del seu pis a l'amic d'una amiga que s'ha quedat a terra per un vol cancel·lat. Un film que s'acosta a la qüestió gai sense traumes ni complexos.

UN BLANCO, BLANCO DÍA

Hlynur Pálmason

Thriller amb aires existencials, guardonat a Canes, Torí i Rotterdam, entre d'altres, sobre un policia retirat que s'acaba de quedar vidu i comença a sospitar que la seva dona li era infidel.