ALICE T.

ALICE T.

Amb els seus drames íntims ambientats en els nostres dies, el cinema de Muntean es va diferenciar des dels inicis de certes constants del Nou Cinema Romanès, més lligat a la revisió de la història recent. El seu sisè llargmetratge, Alice T., es pot llegir com una variant de Cuatro meses, tres semanas, dos días, ja que també representa l’experiència d’un embaràs no planejat, però en aquest cas en l’era de les xarxes socials i Google. El director de Martes, después de Navidad torna a demostrar el seu mestratge amb les escenes de tensió sostinguda, en un drama al voltant dels alts i baixos emocionals de la pubertat i les sempre complexes relacions maternofilials. L’Alice del títol l’encarna Andra Guti, una jove i magnètica actriu de cabellera rogent que va endur-se el premi a la millor interpretació femenina a Locarno per la força amb què transmet aquest aiguabarreig de fúria i fragilitat tan típic de les adolescents.

Millor actriu a Locarno
Estrena a Catalunya

Radu Muntean

Radu Muntean

(Bucarest, 1971) Llicenciat a l’Acadèmia de Teatre i Cinema de Romania, Muntean va firmar centenars de treballs publicitaris abans de debutar en el llarg amb Furia. Amb una filmografia de set pel·lícules, ha triomfat dins i fora de Romania, i s’ha convertit ja en un habitual del Festival de Canes.

FILMOGRAFIA

Alice T. (2018), One Floor Below (2015), Vorbitor (2011), Martes, después de Navidad (2010, D’A 2013), Boogie (2008), The Paper Will Be Blue (2006), Furia (2002)