ALIVE IN FRANCE

ALIVE IN FRANCE

Abel Ferrara, geni i figura, presenta una retrospectiva de la seva obra a París i reuneix alguns dels seus col·laboradors musicals per, amb l’excusa, fer una sèrie de concerts repassant les seves bandes sonores. En aquest documental atabalat i fascinant, Ferrara reparteix a tort i dret. Parla del seu cinema i de la música al seu cinema. Com que mai va tenir diners per pagar els drets d’autor dels Rolling Stones, va cridar uns amics i es va muntar una banda. Els seus concerts són desmanegats, un caos. Alguns fans l’insulten, d’altres s’apropen per presentar-li els seus respectes. Ferrara es deixa estimar. S’empipa perquè no han deixat creuar la frontera a un col·laborador seu i tot seguit contracta un desconegut per substituir-lo. Es burla dels fotògrafs, es passeja per la ciutat repartint flyers, dona ordres als càmeres. Ara és un personatge saberut a qui no voldríem de veí, ara un cineasta savi que reparteix lliçons. Ara un cantant mediocre que hi posa molta obstinació, ara un marit que llueix de dona jove i bonica. Per moments, renega de Teniente corrupto, en d’altres accepta la seva ombra allargada… Abel Ferrara, geni i figura.

Estrena a Catalunya

Abel Ferrara

Abel Ferrara

(Nova York, 1951) Nascut al Bronx, Ferrara va iniciar-se en el cinema de manera autodidacta fins a convertir-se en un dels grans referents del cinema underground nord-americà, amb una filmografia plena de títols de culte. Sempre tèrbol i inquietant, el director estatunidenc ha signat una trentena de llargmetratges durant gairebé mig segle.

FILMOGRAFIA

Siberia (2020), Tommaso (2019), Alive in France (2017, D’A 2018), Pasolini (2014), Welcome to New York (2014), New Rose Hotel (1998), El funeral (1996), The Addiction (1996), Secuestradores de cuerpos (1993), Teniente corrupto (1992), El rey de Nueva York (1990), Ángel de venganza (1981), Killer (El asesino del taladro) (1979), 9 Lives of a Wet Pussy (1976)