AMANTE POR UN DÍA

AMANTE POR UN DÍA

Philippe Garrel tanca la trilogia que va iniciar amb La jalouise i L’ombre des femmes mentre segueix explorant històries d’amor i desamor, gelosia, desig i infidelitat, aquest cop prenent com a punt de partida el complex d’Electra. En una pirueta autoreferencial molt freqüent en el seu cinema, la protagonista és la seva filla, Esther Garrel, en el paper d’una jove de vint-i-pocs anys que descobreix que el seu pare té una relació amb una noia de la seva edat. Una gran pel·lícula d’un mestre que ha anat depurant el seu art i que en setanta-sis concentrats minuts aconsegueix portar-nos fins a la sublimació. Un film d’aparença lleugera i lluminosa, però de gran complexitat que es beneficia del treball de quatre guionistes: el mateix Garrel, la seva dona Caroline Deruas (a qui vam descobrir a L’indomptée), Arlette Langman (guionista habitual de Maurice Pialat) i el gran mestre del cinema francès, Jean-Claude Carrière. Garrel va guanyar el premi SACD de la Quinzena de Realitzadors a Canes 2017, ex aequo amb Claire Denis.

Premi SACD de la Quinzena de Realitzadors a Canes
Estrena a Catalunya

Philippe Garrel

Philippe Garrel

(París, 1948) Va començar la seva carrera a mitjan dels setanta amb pel·lícules experimentals i avantguardistes (Le Révelateur, La Cicatrice intérior), sovint protagonitzades per la seva parella, la cantant Nico, al record de la qual va dedicar després gran part de la seva obra, com la punyent Salvaje inocencia (2001). Amante por un día ha tingut un ressò important a la Quinzena de Realitzadors de Canes, Rotterdam i Gijón, entre altres.

FILMOGRAFIA

Amante por un día (2017), L’ombre des femmes (2015, D'A 2016), La Jalouise (2013, D'A 2014), Un verano ardiente (2011), Los amantes regulares (2005), Inocencia salvaje (2001), Liberté, la nuit (1983), L’ enfant secret (1982), La cicatrice intérieure (1972), Les enfants désaccordés (1964)