AN ELEPHANT SITTING STILL

AN ELEPHANT SITTING STILL

Diuen que a la ciutat de Manzhouli hi ha un elefant de circ que roman sempre immòbil i impassible, aliè als problemes del món. Anar a la cerca d’aquest animal enigmàtic es convertirà en l’obsessió dels nostres quatre protagonistes, desemparats i ofegats per la quotidianitat en una enorme ciutat postindustrial del nord de la Xina, víctima de la desindustrialització de l’economia minera. Aclamada internacionalment per la crítica com una obra única, l’òpera prima del cineasta Hu Bo destaca per una posada en escena magistral amb plans seqüència hipnòtics i una bellesa vertiginosa, elegíaca, impresa en cadascun del 234 minuts de la cinta. Hu Bo es va suïcidar tot just acabada la postproducció del film amb només 29 anys. Un talent immens que deixa com a llegat una de les obres mestres imprescindibles del cinema xinès contemporani. Com va apuntar Béla Tarr, mentor i amic de Bo, “aquesta pel·lícula ens acompanyarà a tots per sempre més”.

 Millor òpera prima - menció especial i Premi FIPRESCI - Forum a Berlín | Millor pel·lícula, Millor guió adaptat i Premi del públic al Golden Horse Film Festival | Premi del públic a Hong Kong
Estrena a Catalunya

Hu Bo

Hu Bo

(Xina, 1988) Es va formar com a realitzador a la Universitat de Cinema de Pequín. També és autor de dues novel·les (Huge Crack i Bullfrog). Amb An Elephant Sitting Still va guanyar una menció especial a la millor òpera prima i el premi FIPRESCI a la Berlinale de 2018. Hu Bo es va suïcidar quan tenia només 29 anys just després de finalitzar la postproducció d’An Elephant Sitting Still.

FILMOGRAFIA

An Elephant Sitting Still (2017), Distant Father (curt, 2014), Night Runner (curt, 2014)