ANA DE DÍA

ANA DE DÍA

Un dia, sense previ avís, l’Ana veu la seva doble. Es tracta d’una noia exactament igual que ella, que vesteix com ella, que fa les mateixes coses i té la mateixa família que ella. Però en lloc d’enfrontar-s’hi, l’Ana fuig. Canvia de vida, s’allotja en una pensió, comença a treballar com a ballarina en un cabaret estrany… Ana de día —primer llarg de ficció de la prestigiosa cineasta i videoartista Ana Jaurrieta— comença com un thriller de misteri, continua com una barreja fascinant entre costumisme i fantasia, i s’apropa al final a la manera d’un enigma indesxifrable. Jaurrieta filma aquest relat d’aprenentatge amb un estil a mig camí entre la impassibilitat i l’angoixa. I Ingrid García-Johnson el viu amb entrega i passió, construint un personatge memorable en el que potser sigui un dels millors treballs interpretatius del cinema espanyol recent. Una pel·lícula de la qual es parlarà força.

Estrena a Catalunya
Amb la presència de l'equip

Andrea Jaurrieta

Andrea Jaurrieta

(Pamplona, 1986) Figura polifacètica i prometedora del panorama cinematogràfic nacional. Ha dirigit diversos curts entre els quals destaquen Los años dirán (2013) i Algunas aves vuelan solas (2016). Imparteix classes a l’escola William Layton, la Central de Cine i a l’Institut Europeu del Diseny (IED). Com a actriu, treballa principalment en teatre. També ha creat videoinstal·lacions com Lovely Boredom. 

FILMOGRAFIA

Ana de Día (2018), Algunas aves vuelan solas (curt, 2015), Ballenas aplastadas por el hielo (curt, 2015), Los años dirán (curt, 2013), A pleno sol (curt, 2011)