ANÁLISIS DE SANGRE AZUL

ANÁLISIS DE SANGRE AZUL

Sembla que a Gabriel Velázquez, un dels directors d’aquesta pel·lícula, li agrada la metàfora del fred i el gel. Primer van ser Iceberg i Ärtico, sobre els paisatges glaçats de l’adolescència. I ara, a Análisis de sangre azul, un projecte que va començar la seva col·laboradora habitual Blanca Torres i que ha acabat codirigint. Es tracta dels Pirineus aragonesos, terra de paisatges d’hivern, de cims sempre nevats, convertida aquí en escenari d’un inquietant relat fantàstic. Un anglès amnèsic apareix en aquest univers, cap a l’any 1933, i el doctor local se’n farà càrrec amb intencions més aviat ambigües; tot això enregistrat com si es tractés d’una pel·lícula i/o documental de l’època. Pel·lícula d’horror? El fake habitual? Faula sobre un país a punt de viure una guerra civil? En qualsevol cas, estem davant d’un film visualment espectacular, conceptualment desbordant, capaç d’explicar una història clàssica reflexionant alhora sobre la manera com es pot explicar avui dia. *Estrena a Catalunya

 

Blanca Torres

Blanca Torres

(Saragossa, 1977) Directora, guionista i editora amb més de quinze anys d’experiència professional. Torres va començar el 2007 amb el guió d’Amateurs. Coguionista i editora dels films Iceberg (2011, D’A 2012) i Ärtico (2014), Análisis de sangre azul és el seu debut en la direcció.

FILMOGRAFIA

Análisis de sangre azul (2016)

Gabriel Velázquez

Gabriel Velázquez

(Salamanca, 1968) El 2005 va codirigir el seu primer llargmetratge Sud Express (2005), que va rebre el Premi Signis a Sant Sebastià. Amb Iceberg es va posicionar com un dels directors més interessants del panorama actual del cinema espanyol.

FILMOGRAFIA

Análisis de sangre azul (2016), Ärtico (2014), Iceberg (2011, D’A 2012), Amateurs (2008), Sud Express (2005)