ANDREY TARKOVSKY. A CINEMA PRAYER

ANDREY TARKOVSKY. A CINEMA PRAYER

El cèlebre cineasta rus Andrei Tarkovski és l’objecte d’aquest documental que explora la seva vida i obra en primera persona: els seus records, la visió que tenia de l’art, les opinions i reflexions sobre el destí de l’artista i el significat de l’existència humana. Una pel·lícula dirigida pel seu propi fill, que ens apropa a la genialitat de l’autor de Solaris o Stalker a través de materials actuals i d’arxiu, molts d’ells inèdits.

Estrena a Espanya
Opta a: Premi del públic

Andrei A. Tarkovski

Andrei A. Tarkovski

(Moscou, 1970) Fill del mític director rus, Tarkovski s’ha dedicat a preservar el llegat artístic del seu pare. Paral·lelament dirigeix curtmetratges i documentals sobre artistes, treballa a televisions de Rússia i Itàlia, i és comissari d’exposicions de fotografia, concerts, retrospectives i publicacions de llibres a tot el món.

FILMOGRAFIA

Andrey Tarkovsky. A Cinema Prayer (2019), Manfredi, un ritratto sommesso (2007), Bastignano (curt, 2006), Andrey Tarkovsky. The reminiscence (1996)

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin

El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.

NOMAD: IN THE FOOTSTEPS OF BRUCE CHATWIN

Werner Herzog

Herzog segueix les passes del seu amic, aventurer i escriptor Bruce Chatwin en un viatge èpic per alguns dels indrets més remots del planeta, de la Patagònia a Austràlia.

HABITACIÓN 212

Christophe Honoré

Enginyosa i sexi comèdia al voltant d'una crisi conjugal per on van desfilant els amants del passat, amb quatre protagonistes en estat de gràcia. Premi a Chiara Mastroianni a Un Certain Regard de Canes 2019.