APART TOGETHER

APART TOGETHER

La proclamació de la República Popular de la Xina el 1949 va causar la dolorosa separació de moltes parelles a causa de la seva militància política. Molts exiliats van haver d’emigrar a l’illa de Taiwan. Aquesta pel·lícula es basa en la història real dels exiliats que no van poder tornar a la Xina continental fins l’any 1987, és a dir, gairebé 50 anys després. El film comença quan l’home exiliat torna i retroba la dona que estimava. Aquesta ha format una nova família i, malgrat tot, ell vol recuperar-la i tornar al seu costat a Taiwan. Amb una subtil manera de narrar els fets, el director de La boda de Tuya crea escenes on els personatges es troben al voltant de la taula per brindar-nos tot un espectacle de mirades i comunicació no verbal, de paraules no dites però subjacents. Wang Quanan diu que allò que li interessa del cinema és tractar de comprendre la vida, observant la gent simple i senzilla. Aquesta és, sens dubte, la clau d’un film que fuig del to de les grans epopeies per centrar-se en l’essència dels sentiments.

Wang Quanan

Wang Quanan

Membre de la Sisena Generació de directors xinesos, Wang Quanan va néixer a la ciutat de Yan’an el 1956. Es va graduar en l’Acadèmia de Cinema de Pequín el 1991 i de seguida va entrar a treballar a una productora de Xi’an. El seu debut va arribar amb Lunar Eclipse (1999) i amb La boda de Tuya va aconseguir l’Ós d’Or a Berlín 2006. Amb Weaving Girl (2009) va guanyar el Premi Especial del Jurat i el Fipresci al Festival de Montreal. Apart Together va inaugurar la Berlinale de 2010, i va guanyar l’Ós de Plata al millor guió.

FILMOGRAFIA

White Deer Plain (2011), Apart Together (2010), Weaving Girl (2009), La boda de Tuya (2006), The Story of Ermei (2004), Lunar Eclipse (1999)