ARÁBIA

ARÁBIA

Entre els intersticis dels tòpics pels quals coneixem el Brasil s’esmuny aquesta història mínima, però que en el seu interior guarda un cor enorme. André és un nen curiós i inquiet que viu al barri industrial d’Ouro Preto, una zona deprimida de l’extraradi que té com a referent una antiga fàbrica d’alumini per on el nen sol rondar i on, per coses del destí, troba el diari personal d’un dels treballadors d’aquesta fàbrica. Amb l’obertura d’aquest quadern comença un recorregut de vuit anys que converteix la primera pel·lícula d’Affonso Uchôa i João Dumans en una road movie que, a través dels carrers, avingudes i carreteres del sud-est brasiler, dibuixa una història d’amor, nostàlgia i impotència davant la situació laboral de les classes baixes del país sud-americà. Un emocionant i tendre retrat d’un ésser en constant moviment que mai va donar la vida per perduda. Sens dubte, un dels debuts més impactants de l’any passat.

Estrena a Catalunya

João Dumans

João Dumans

Guionista i director de Belo Horizonte, Brasil. Ha comisariat exposicions a Brasil i ha publicat articles a diverses publicacions. Va ser guionista d’A cidade onde envelheço (2016, D’A 2017) amb Marília Rocha.

FILMOGRAFIA

Arábia (2017), Everybody Has Its Own Way (curt, 2014)

Affonso Uchôa

Affonso Uchôa

(Brasil, 1984) Ha dirigit diversos films que han estat seleccionats i guardonats a festivals internacionals, com A Vizinhança do Tigre (2014). Conjuntament amb João Dumans ha dirigit Arábia, presentat a festivals com Rotterdam i BAFICI.

FILMOGRAFIA

Arábia (2017), A Vizinhança do Tigre (2014), Afternoon Woman (2010), Desígnio (curt, 2009)